1. Perzik in partjes snijden
- Open het blik, doe de halve perzikken in een vergiet en laat ze even uitlekken.
- Snijd de perzikken daarna in (smalle) partjes. Uit 1 halve perzik haal je ongeveer 4-5 partjes.
2. Overige ingrediënten voorbereiden
- Giet het vocht van de mozzaralla af en zet de bolletjes in een kommetje opzij.
- Haal 20 blaadjes van de basilicum af, was deze en leg de blaadjes op een keukenpapiertje opzij zodat ze kunnen uitlekken.
- Snijd of scheur de parmaham in kleine stukjes en vouw het stukje ham dubbel of driedubbel.
Zorg ervoor dat je de perzik straks met voldoende parmaham belegt, anders valt de smaak van de ham te veel weg.
3. Onderkant van de perzik afsnijden
Serveer je de perzikken op een schaal of bord? Voorkom dan dat ze omvallen door van de onderkanten van de perzik het onderste stukje (de bolling) af te snijden. De partjes hebben daarna een vlak stukje waar ze beter op kunnen staan. Je kunt er ook voor kiezen om de perzikken te serveren door ze op een halve meloen te prikken of simpelweg door ze neer te leggen in plaats van rechtop te zetten.
4. De kleurrijke hapjes maken
- Leg een stukje parmaham bovenop het partje perzik.
- Leg daar een blaadje basilicum bovenop. Is het blaadje erg groot? Snijd het dan doormidden.
- Pak een cocktailprikker, leg een bolletje mozzarella bovenop het hapje en prik alles vast met de cocktailprikker.
Valt het hapje om? Prik dan de cocktailprikker opnieuw erin, op een andere plek in het midden van het hapje. Zo zorg je ervoor dat je de plek met 'de juiste balans' vindt om te blijven staan.
5. De kleurrijke hapjes garneren en serveren!
Garneer de perzik parmaham hapjes tenslotte door bovenop de mozzarella wat gemalen peper te strooien. Serveer de zomerse hapjes op een mooie schaal of op een hapjesplank. Klaar is je feestelijke, simpele en kleurrijke hapje met perzik, parmaham en mozzarella!
Geen serveerplank of -schaal in huis om je hapjes op te serveren? Bol.com verkoopt verschillende mooie exemplaren. Het assortiment vind je
hier.
6. Vegetarische variant maken
Je kunt ook een vegetarische variant maken op dit hapje. Laat daarvoor simpelweg de parmaham achterwege. Optioneel kun je de parmaham vervangen door een vegetarische vleesvervanger, als je het hapje kleurrijk wilt houden. Zonder ham of vervanger heb je een extra frisse en zomerse variant.
Het hapje is glutenvrij en met of zonder de parmaham dus ook geschikt binnen een glutenvrij of glutenarm dieet.