Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 735 instructies gemaakt

Koude couscous salade met tonijn, aubergine en tomaat

Koude couscous salade met tonijn, aubergine en tomaat
Omschrijving

In dit recept lees je hoe je een heerlijke, rijkgevulde koude couscous salade kunt maken met aubergine, tomaat, rozijnen en basilicum. De salade combineert goed bij de bbq maar is ook lekker als maaltijdsalade. Je kunt deze couscous salade koud serveren of lauwwarm direct op tafel zetten na bereiding. Doordat tonijn uit blik wordt gebruikt, is het maken van de salade makkelijk en heb je er maar 20 minuten bereidingstijd voor nodig. Zo maak je eenvoudig en snel een lekkere couscous salade die je van tevoren kunt bereiden als je deze koud wilt opdienen of die je ‘s avonds in een mum van tijd op tafel zet.

Handleiding
Benodigdheden
  • Voor 4 personen heb je nodig:
  • Lassie Couscous Bio (275 gram)
  • Olijfolie, 3 eetlepels
  • Aubergine, 1 stuk
  • Tomaten, 3 stuks
  • Rozijnen, 3 eetlepels
  • Gemalen komijn, 1 theelepel
  • (Biologische) sinaasappel, 1 stuk
  • Tonijnstukken, 2 blikken (van 145 gram)
  • Verse basilicum, 2 takjes
  • Optioneel:
  • Courgette, 1 stuk
  • Gemalen kaneel, snufje
  • Pistachenoten of amandelschaafsel, 2 eetlepels
  • Overige benodigdheden:
  • Rasp of zesteur - Bol.com

1. Voorbereiding

  • Was de aubergine en snijd deze in blokjes.
  • Was de tomaten. Snijd deze in parten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de parten tomaat daarna in blokjes.
  • Boen de schil van de sinaasappel goed schoon, vooral wanneer je geen biologische sinaasappel gebruikt.
  • Haal de tonijnstukken uit het blik, laat de tonijn uitlekken en zet deze in een schaaltje opzij.
Als alternatief kun je voor de de aubergine ook courgette gebruiken. Of de couscous salade maken met zowel aubergine als courgette.

2. Aubergine en tomaat bakken

  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak daarin de aubergine in 4 minuten bruin.
  • Voeg de blokjes tomaat toe en bak alles daarna nog 4 minuten.
  • Schep de ingrediënten hierna in een ruime kom of saladeschaal.

3. Couscous bereiden

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet de couscous daarna met de deksel op de pan tot gebruik opzij.

4. Rozijnen en andere ingrediënten toevoegen

Voeg nu de rozijnen en de komijn toe aan de aubergine. Rasp de schil van de sinaasappel en doe de geraspte schil bij de overige ingrediënten. Naar wens kun je nog een snufje kaneel toevoegen. Schep alles goed door elkaar.
Om de rozijnen wat zachter en sappiger te maken, kun je ze ook wellen voor gebruik.

5. Couscous en tonijn toevoegen

Maak de couscous los met een vork en schep de couscous bij de andere ingrediënten in de schaal. Roer alles goed door elkaar. Hak de verse basilicumblaadjes fijn. Voeg de basilicum en de tonijn toe en roer alles weer even kort door.

6. De couscous salade garneren

Strooi ter garnering optioneel nog wat grofgehakte pistachenoten of geroosterd amandelschaafsel over de salade.

7. De couscous salade opdienen

De couscous salade met tonijn en aubergine is nu klaar. Je kunt de salade direct opdienen als lauwwarme salade of in de koelkast bewaren als je de salade op een later moment wilt eten.
De koude couscous salade is lekker bij een barbeque, geschikt als bijgerecht of heerlijk als maaltijdsalade. Eet smakelijk.
Op de site van Lassie vind je meer inspiratie voor recepten met couscous.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!