1. Het bladerdeeg voor de koekjes uitrollen
Tref eerst de nodige voorbereidingen voordat je het bladerdeeg gaat uitrollen.
- Breek een ei boven een kopje of kommetje en klop het los met een vork. Zet dit opzij.
- Bestrooi vervolgens de werkplank met 20 gram kaneelsuiker.
Rol daarna de plak bladerdeeg uit op de met kaneelsuiker bestrooide werkplank.
Bestrijk nu met een bakkwastje de bovenkant van het deeg met het losgeklopte ei en bestrooi het tenslotte met de resterende 40 gram kaneelsuiker.
2. Het bladerdeeg in vlindervorm oprollen
Rol hiervoor het deeg in de lengte aan beide kanten naar binnen toe op, tot aan het midden van de plak. Je hebt hierna 2 lange rolletjes deeg die tegen elkaar aan liggen en met de onderkant aan elkaar vastzitten.
Wikkel vervolgens het opgerolde bladerdeeg voor de koekjes in vershoudfolie en leg het een half uur in de vriezer.
4. De vlinderkoekjes bakken
Na 30 minuten kun je het bladerdeeg uit de vriezer halen en het huishoudfolie verwijderen. Snijd het opgerolde deeg in 18 dikke plakken en leg de plakken plat neer op de met bakpapier beklede bakplaat (zie video 0.33). Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de vlinderkoekjes in ongeveer 12 minuten gaar en krokant.
5. De vlinderkoekjes laten afkoelen
Haal de bakplaat met de gare koekjes uit de oven. Pak de bladerdeeg koekjes voorzichtig van de bakplaat en leg ze plat neer op een taartrooster of omgekeerd op je werkplank of aanrecht om af te koelen.
Na het afkoelen kun je gaan smullen van deze heerlijke bladerdeeg koekjes met kaneel!