Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 404 instructies gemaakt

Hoe maak je bladerdeeg koekjes met kaneel?

Omschrijving

Deze eenvoudige bladerdeeg koekjes met kaneel zijn makkelijk om te maken en snel klaar. De koekjes hebben de vorm van een vlinder en worden daarom ook wel kaneelvlinders genoemd. Hoe je deze lekkere vlinder koekjes van bladerdeeg kunt maken, kun je zien in de receptvideo van Allerhande. De ingrediënten en het geschreven recept, vind je terug onder de video. Veel plezier met het bakken ervan.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • ei, 1 stuk
  • vers bladerdeeg, 1 rol
  • kaneelsuiker, 60 gram
  • werkplank
  • kommetje of kopje
  • vork
  • bakkwastje, bijv. Bol.com
  • vershoudfolie
  • mes
  • optioneel:
  • taartrooster, bijv. Bol.com

1. Het bladerdeeg voor de koekjes uitrollen

Tref eerst de nodige voorbereidingen voordat je het bladerdeeg gaat uitrollen.
  • Breek een ei boven een kopje of kommetje en klop het los met een vork. Zet dit opzij.
  • Bestrooi vervolgens de werkplank met 20 gram kaneelsuiker.
Rol daarna de plak bladerdeeg uit op de met kaneelsuiker bestrooide werkplank.
Bestrijk nu met een bakkwastje de bovenkant van het deeg met het losgeklopte ei en bestrooi het tenslotte met de resterende 40 gram kaneelsuiker.

2. Het bladerdeeg in vlindervorm oprollen

Rol hiervoor het deeg in de lengte aan beide kanten naar binnen toe op, tot aan het midden van de plak. Je hebt hierna 2 lange rolletjes deeg die tegen elkaar aan liggen en met de onderkant aan elkaar vastzitten.
Wikkel vervolgens het opgerolde bladerdeeg voor de koekjes in vershoudfolie en leg het een half uur in de vriezer. Het bladerdeeg in vlindervorm oprollen

3. De oven voorverwarmen

Terwijl het bladerdeeg in de vriezer ligt, haal je de bakplaat uit de oven en bekleed je deze met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 200 graden.

4. De vlinderkoekjes bakken

Na 30 minuten kun je het bladerdeeg uit de vriezer halen en het huishoudfolie verwijderen. Snijd het opgerolde deeg in 18 dikke plakken en leg de plakken plat neer op de met bakpapier beklede bakplaat (zie video 0.33). Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de vlinderkoekjes in ongeveer 12 minuten gaar en krokant. De vlinderkoekjes bakken

5. De vlinderkoekjes laten afkoelen

Haal de bakplaat met de gare koekjes uit de oven. Pak de bladerdeeg koekjes voorzichtig van de bakplaat en leg ze plat neer op een taartrooster of omgekeerd op je werkplank of aanrecht om af te koelen.
Na het afkoelen kun je gaan smullen van deze heerlijke bladerdeeg koekjes met kaneel! De vlinderkoekjes laten afkoelen
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!