Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 404 instructies gemaakt

Hoe kun je koko (erwtennoedels) met kaas maken? Een Turks gerecht.

Omschrijving

Een van de recepten uit de Turkse keuken is koko met kaas. Turkse gerechten zijn lekker en niet moeilijk om te maken. Probeer het en maak, als je niet Turks bent, ook eens kennis met de Turkse keuken. In de instructievideo laat men zien hoe je erwtennoedels (koko) met kaas maakt. In de geschreven handleiding eronder kun je het recept lezen en welke ingrediënten je nodig hebt.
Bron: TurkseKok.nl

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • voor 4 personen:
  • 400 g meel
  • 3 eetl zout
  • 2 dl water
  • 300 g witte kaas
  • 50 g roomboter
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • deegroller of oklava
  • mes
  • vork
  • middelgrote pan
  • schuimspaan
  • vergiet
  • steelpan
  • koekenpan met deksel

1. Het deeg maken

Doe het meel met 1 eetlepel zout in een kom. Meng al roerende zoveel water door de massa dat er geen droog meel meer in de kom over is. Kneed hiervan een samenhangend deeg. Vorm van het deeg een bal en laat het deeg in de kom ongeveer 10 minuten rusten.

2. Het deeg uitrollen

Kneed de deegbal na het rusten nog een keer goed door. Bestuif het werkblad, de deegrol en het deeg dun met meel. Rol het deeg met een deegrol uit tot een ronde lap ter grootte van een pizza, ca 1 cm dik.
Druk bij het uitrollen het deeg stevig aan.
Je kunt voor het uitrollen van het deeg een turkse deegroller (oklava) of een gewone deegrol gebruiken. Heb je geen van beide, dan kun je ook een fles gebruiken. Deze dan net als de deegroller even met meel bestuiven.

3. Het deeg in repen snijden

Snij de de deeglap doormidden en snij van iedere helft dunne repen van ca. 1 cm breed.

4. De repen deeg uitrollen

Bestuif het werkblad opnieuw met bloem en rol de repen deeg uit tot lange slierten.

5. De slierten in erwten snijden

Bestuif de slierten deeg licht met bloem en snijd hierna de slierten in kleine stukjes ter grootte van een erwt.
Zorg dat de erwten niet aan elkaar plakken!

6. De erwtennoedels koken

Breng een ruime hoeveelheid water met 2 eetlepels zout aan de kook. Voeg 2 eetlepels zonnebloemolie toe en doe de koko in de pan. Breng het water opnieuw aan de kook en laat de koko 30 minuten koken.

7. De koko laten uitlekken

Schep de koko met een schuimspaan uit de pan en laat ze in een vergiet uitlekken.

8. De kaas fijnprakken

Smelt de boter en prak de kaas met een vork fijn.

9. De koko bakken

Schep de helft van de koko in een koekenpan en strooi er de helft van de verkruimelde kaas over. Schep de andere helft van de koko bovenop op de kaas en strooi er de rest van de kaas over. Schenk er tot slot de gesmolten boter over. Doe een deksel op de pan en laat de koko op laag vuur 30 minuten bakken.
Afiyet olsun!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!