Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Redactielid01

Redactielid01
Heeft 61 instructies gemaakt

Hoe maak je gevuld Stokbrood met kruidenboter op de BBQ?

Omschrijving

Gevuld stokbrood op de BBQ is makkelijk om te maken en heerlijk als bijgerecht. De totale bereidingstijd is, inclusief het bakken, ongeveer 15 minuten. Daarom is het een ideaal recept voor feestjes en onmisbaar om te maken tijdens een zomerse dag! In deze receptvideo leer je hoe je een afbakstokbrood kunt vullen met kruidenboter en daarna het gevulde stokbrood op de BBQ kunt afbakken.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden

1. Het aansteken van de BBQ

Steek de barbecue van tevoren aan. De barbecue is dan heet, wanneer je het stokbrood erop gaat leggen. Zorg ervoor dat de kolen aan de zijkant liggen, zodat er in het midden een ruimte is zonder kolen.

2. Het stokbrood insnijden en vullen

Snijd het stokbrood in dunne plakken, maar snijd de plakken niet helemaal los van het brood. Op deze manier ontstaan er kleine openingen in het stokbrood, waar je de kruidenboter in doet. Smeer de kruidenboter in iedere opening. Dit mag best wel dik gesmeerd worden, omdat de boter gaat smelten wanneer je het gevulde stokbrood op de barbecue legt.

3. Het stokbrood insmeren met eigeel (glaceren)

Nadat je het stokbrood hebt gevuld met kruidenboter, is het tijd om het brood in te smeren met eigeel (te glaceren).
Breek een ei in een schaaltje. Pak vervolgens een lege plastic fles zonder dop. Knijp de fles in en houd de fles recht boven de dooier. Stop vervolgens met knijpen. De dooier wordt op deze manier opgezogen in de fles. Gooi het eiwit weg en doe de dooier uit de fles terug in het schaaltje. Maak de dooier stuk met een vork en klop het eigeel een beetje los. Gebruik vervolgens een bakkwast om het stokbrood met het eigeel in te smeren.  Het stokbrood insmeren met eigeel (glaceren)
Natuurlijk kun je het ei splitsen ook gewoon doen door het ei te breken en het eiwit uit het ei te laten lopen of met behulp van een eierscheider.

4. Gevuld stokbrood op de BBQ bakken

Leg het stokbrood in het midden van de barbecue (buiten het vuur), zodat het stokbrood knapperig kan worden en de kruidenboter kan smelten. Controleer na ongeveer 10 minuten of het stokbrood knapperig genoeg is. Is het stokbrood klaar, haal het dan met een barbecuetang van de barbecue. Nu heb je heerlijk gevuld stokbrood met kruidenboter van de barbecue! Eet smakelijk!  Gevuld stokbrood op de BBQ bakken
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!