Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 934 instructies gemaakt

Recept mosselen uit de oven, oftewel: Moules a l’escargots.

Omschrijving

Wil je mosselen eens anders bereiden dan gewoon koken? Maak dan Moules à l’Escargot. Een heerlijk mosselrecept waarbij de rauwe mossel bedekt wordt met kruidenboter en in de oven gaar wordt gebakken. Heerlijk als lunchgerecht of bijvoorbeeld als voorgerecht. Hoe je dit recept moet maken, laat chefkok Mony Hoefeijzers in de instructievideo zien. De benodigdheden staan in de geschreven handleiding onder de instructievideo vermeld, evenals de bereidingswijze van de mosselen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Voor 4 personen:
  • 2 kg mosselen
  • voor de kruidenboter:
  • 125 g roomboter
  • 125 g margarine
  • 2 grote eetl fijngehakte verse peterselie
  • 2 grote eetl fijngehakte verse bieslook
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • peper en zout
  • scherp, puntig mesje
  • escargot schaaltje of gewone ovenschaal
  • een dessertlepel
  • knoflookpers

1. De mosselen schoonspoelen

Spoel de mosselen schoon in koud water. Verwijder zo nodig de openstaande schelpen.

2. De mosselen in de schaal leggen

Leg de schelpen met de rauwe mosselen naast elkaar in een escargot- of gewone ovenschaal.

3. De gesloten schelp openen

Neem de schelp tussen duim en wijsvinger en houd hem een beetje schuin. Klop met een krachtige, glijdende beweging de schelp heel iets open. Zet de punt van het mes tussen de twee helften van de schelp en open hem. Scheur de lege kant van de schelp weg. Snijd in de volle kant de mossel los van de schelp, maar laat hem in de schelp liggen (video 0.52-1.14).
Pas op dat je de schelp niet stuk klopt!

4. De kruidenboter maken

Meng de roomboter met de margarine. Roer er de fijngehakte tuinkruiden door, de geperste knoflook en wat peper en zout.
Eventueel kun je nog een paar druppels citroensap en/of een fijngesnipperd sjalotje toevoegen.
Je kunt natuurlijk ook gewoon kant-en-klare kruidenboter gebruiken.

5. De mosselen gaar bakken

Leg op iedere mossel een lepel kruidenboter. Verwarm de oven voor op 250 graden en laat de mosselen in 8 tot 10 minuten in de warme oven gaar bakken met een bruin korstje.
De mosselen gaan rauw de oven in, dus niet van tevoren koken!.
Je kunt dit gerecht serveren als lunch- of als voorgerecht.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!