1. Het gehakt kruiden
Doe het gehakt in een kom en doe er het los geklopte ei, de ketjap en de ketchup, het paneermeel, de kruiden en als laatste, de geperste knoflook bij. Meng met je handen alles goed door elkaar.
Hoe langer je kneedt, hoe compacter de burgers worden.
De ketjap en de ketchup maken, in combinatie met de kruiden, het gehakt extra pittig.
2. De hamburgers vormen
Maak je handen nat en vorm van het gehakt mooie ronde schijven van ongeveer 150 gram ieder.
Als je de hamburgers in het midden wat dunner maakt, worden ze gelijkmatiger gaar.
Zet je de rauwe hamburgers voor gebruik een half uur in de koelkast, dan vallen ze tijdens het bakken minder snel uit elkaar.
Met natte handen kun je de hamburgers beter vormen.
3. De hamburgers gaar bakken
Verhit de (grill)pan tot hij goed heet is. Leg de hamburgers in de pan en bak ze in ongeveer 5 minuten per kant, bruin en gaar.
Zorg dat de pan goed heet is, anders blijft het vlees plakken aan de pan!
Dikkere hamburgers moeten natuurlijk iets langer bakken.
Als je de hamburgers op de barbecue bereidt, hebben ze dezelfde baktijd nodig.
4. De hamburgers serveren
Serveer de hamburgers op een lekker broodje met wat reepjes ijsbergsla en plakjes tomaat en strooi er eventueel nog een beetje kaas op.
Wil je eens een keer iets anders, serveer de hamburgers dan op zijn Italiaans met gegrilde groenten en een stukje ciabatta, dat je van tevoren hebt ingesmeerd met een beetje olijfolie. Extra lekker met nog wat verse pesto.