1. De groenten snijden
Pel de ui en de knoflook. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijst en snij de paprika in dunne reepjes. Snij de champignons in plakjes.
2. Het gehakt rul bakken
Verhit wat olie in een pan en roerbak het gehakt los (rul) tot het bijna gaar is. Breng het op smaak met peper en zout.
3. De ui en de knoflook toevoegen
Voeg, als het gehakt bijna gaar is, de ui en de knoflook toe en roerbak dit een paar minuten mee.
4. De paprika en champignons toevoegen
Doe de paprika in de pan bij het gehakt, even roerbakken en dan de champignons erbij. Dit alles roerbakken totdat de champignons bruin zijn.
5. De saus aanmaken
Gebruik voor het aanmaken van de saus iets minder water dan voorgeschreven. Bijvoorbeeld 225 ml in plaats van 250 ml. Doe de saus bij het water en roer dit stevig door zodat het poeder goed wordt opgenomen door het water.
Naar gelang je smaak kun je ook andere soorten saus kiezen.
Door iets minder water te gebruiken wordt de saus net iets dikker en loopt niet van je brood af.
6. De saus aan het gehakt toevoegen
Giet de saus bij het gehakt en de groente in de pan en schep de saus door het mengsel.
7. De saus laten pruttelen
Zet het vuur laag en laat het mengsel een paar minuten pruttelen tot de saus dik is.
8. De oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 150 graden.
9. Het brood doormidden snijden
Snij het brood horizontaal doormidden, in twee helften.
10. Het vlees over het brood verdelen
Zodra de saus dik is en de oven op temperatuur, kun je het vlees op de onderste broodhelft scheppen. Eerst in het midden, om vervolgens het vlees over het hele brood te verdelen tot aan de randen. Strooi er daarna geraspte kaas overheen.
Zorg dat overal ongeveer evenveel vlees ligt!
11. Het brood verwarmen
Leg de bovenkant van het brood, het deksel, weer op de andere helft. Schuif het brood in de oven en laat het in ca 8 tot 10 minuten warm worden.
12. Het brood sereveren
Haal het brood uit de oven, laat het iets afkoelen en verdeel het in gelijke stukken. Serveer het gevulde brood eventueel met wat groene sla.