Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 497 instructies gemaakt

Rijkgevulde aardappel aspergesoep met bieslook en garnalen.

Omschrijving

Deze aardappel aspergesoep is een aanrader voor als je op zoek bent naar originele aspergerecepten of naar een lekker soeprecept. De aspergesoep is makkelijk om te maken en doordat deze rijkgevuld is, ook geschikt om te serveren als hoofdmaaltijd of als gezond lunchgerecht. Het recept is leuk om te maken voor als je gasten krijgt of om op tafel te zetten in de tijd dat de asperges er weer zijn.

Handleiding
Benodigdheden
  • Witte asperges, 1 kilo
  • Aardappelen, 750 gram
  • Prei, 1 stuk (klein formaat)
  • Witte wijn, 175 milliliter
  • Foelieblad, 2 stukjes
  • Zonnebloemolie, 15 milliliter
  • Fijne mosterd, 1 eetlepel
  • Walnootolie, 75 milliliter
  • Verse bieslook, 30 gram
  • Knoflook, 2 teentjes
  • Oude kaas, 40 gram
  • Crème fraîche, 75 gram
  • Hollandse garnalen, 150 gram
  • Overige benodigdheden:
  • Staafmixer
  • Aspergeschiller of dunschiller
  • Soeppan

1. Asperges bereiden

Schil de asperges en leg ze in een ruime pan. Giet er 100 milliliter witte wijn bij en vul dit aan met water. Zorg ervoor dat de asperges onder water komen te staan. Voeg de foelie en een flinke snuf zout toe en breng het geheel aan de kook. Draai dan het vuur uit en laat de asperges 20 minuten, met het deksel op de pan, garen.

2. Aardappelen en prei snijden

Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Snij de prei in ringen, doe de prei in een vergiet en spoel de ringen onder de kraan goed schoon.

3. Aardappelblokjes en preiringen fruiten

Neem een ruime pan en verhit daarin 15 ml zonnebloemolie. Voeg de preiringen en de aardappelblokjes toe en fruit ze 2 minuten op een middelhoog tot hoog vuur. Blus de groenten daarna af met de resterende witte wijn en voeg de mosterd toe.

4. Aardappel aspergesoep koken

Giet de asperges af boven een ruime kom of schaal. Het vocht gebruik je voor de soep (de asperges zet je apart). Voeg het aspergevocht toe aan de groenten en laat alles in ongeveer 10 minuten gaar koken op een middelhoog vuur. Haal de pan van het vuur en pureer de aardappel aspergesoep tot een romige massa. Voeg de crème fraîche toe en roer dit door de soep.
Snij de bieslook in grove stukken voordat je deze in de blender doet.

5. Bieslookpesto maken

Doe 75 milliliter walnootolie, 30 gram verse bieslook, 40 gram oude kaas en 2 teentjes knoflook in een blender of hakmolen en maal de ingrediënten fijn tot een bieslookpesto.

6. Aardappel aspergesoep serveren

Snij de asperges in vier stukken. Schep de soep in een diep bord en verdeel de stukken asperges over de borden. Voeg tenslotte de garnalen toe en garneer de aspergesoep met de bieslookpesto. Klaar is je culinaire, rijkgevulde asperge aardappelsoep!

Misschien ook interessant:
>> Stokbrood snijden zonder dat het scheurt.
>> Recept voor romige aspergesoep.
>> Rauwe aspergesalade met pesto en citroen. Aardappel aspergesoep serveren
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!