Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Allerhande

Allerhande
Heeft 81 instructies gemaakt

Hoe moet je garnalen pellen?

Omschrijving

Garnalen en gamba's zijn een gezonde visproducten en heerlijk om bijvoorbeeld te verwerken roerbakrecepten. Maar hoe kun je verse garnalen nou gemakkelijk pellen? In deze instructievideo vind je het antwoord op deze vraag. In de geschreven handleiding hieronder kun je de uitleg nog eens teruglezen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Bevroren of gekookte garnalen of gamba's
  • Scherp mes

1. Pellen

Laat de bevroren garnalen eerst ontdooien. Pel dan vanaf de binnenkant (de pootjes) voorzichtig de schaal van de garnaal. Het laatste stukje schil met het staartje trek je er in een keer vanaf.

2. Darmkanaal verwijderen

Maak met een scherp mes een sneetje in de rug van de garnaal, en verwijder het darmkanaal. Spoel de garnalen nog even na onder koud stromend water.

3. Garnalen met kop

Heb je garnalen waar de kop nog aan zit en wil je die verwijderen, draai ze er dan vanaf (niet trekken!). Pel dan vanaf de binnenkant de schaal van de garnaal.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!