Als je satéstokjes gebruikt, leg deze dan voor gebruik een paar uur in water zodat ze niet aanbranden!
1. De garnalen pellen
Verwijder achtereenvolgens de kop, de pootjes met de schil en het staartje van de garnaal. Maak daarna met een scherp mes een snede over de gehele rug van de garnaal. Trek het vlees naar buiten en verwijder met de punt van het mes de zichtbare zwarte lijn, het darmkanaal. Natuurlijk kun je ook kant en klare, gepelde gamba's gebruiken.
2. Basilicumblaadje om de garnaal wikkelen
Spoel de garnaal even af onder de kraan en wikkel daarna een basilicumblaadje om de gamba.
3. Een spies maken
Neem vervolgens een plakje ontbijtspek en klap dit dubbel. Rol het spek om de garnaal met de basilicum en rijg het geheel door het midden heen aan een prikker. Rijg in totaal vier garnalen op een spies.
4. De garnalenspies grillen
Houd het vuur laag met een temperatuur van zo’n 140 à 150 graden en leg de garnalenspies direct boven het vuur. Gril in ongeveer 4 à 5 minuten tijd de garnalen gaar en het spek knapperig. Keer wel halverwege de grilltijd de spies om, zodat de gamba's en het spek aan beide kanten lekker gaar worden.
Als de grijze garnalen roze/oranje van kleur worden, zijn ze zo goed als gaar.
Als het vuur te heet wordt, gril dan de spies indirect -dus naast- het vuur.
5. De bbq spiezen op smaak brengen
Leg de spiezen op een schaal en bestrooi ze naar smaak met wat kruiden en eventueel een beetje chilipoeder. Serveer de gamba's met bijvoorbeeld een lekkere groentesalade. Eet smakelijk!