1. Een marinade voor de garnalen maken
Pel zo nodig de garnalen en verwijder velletjes en eventuele darmpjes. Snipper de koriander, het sjalotje en 3 teentjes knoflook fijn. Verwijder uit de chilipeper de zaadjes en snijd deze eveneens fijn. Fruit de uien, de knoflook en de peper in een bakpan en blus af met citroensap.
2. De garnalen laten marineren
Voeg wat extra zout bij de garnalen, de fijngehakte koriander en wat olie. Doe de gefruite sjalot, knoflook en chilipeper erbij en roer alles goed door. Zet de schaal in de koelkast om de garnalen te laten marineren.
3. De overige ingrediënten voorbereiden
Snipper de uien en hak de knoflook fijn. De selderij fijnsnijden. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd deze in dunne reepjes. Ontvel de tomaten, haal de pitjes eruit en snijd ze in reepjes.
4. De drumsticks aanbakken
Strooi wat zout en peper over de drumsticks. Bak de kip in een aparte pan in olie licht knapperig, waarbij je de sticks een paar keer goed doorschept.
De drumsticks hoeven niet helemaal gaar te worden, want ze gaan in de paella.
5. De vis gaar bakken
Fruit op matig vuur in een paella pan de gesnipperde uien. Voeg de in blokjes gesneden schelvis toe en bak de vis zachtjes gaar.
Als je geen paellapan hebt kun je ook een wok gebruiken of een hele grote koekenpan.
6. Een gedeelte van de overige ingrediënten toevoegen
Voeg als de schelvis gaar is de doperwten en de rijst toe. Doe de tomaten en de paprika erbij. Blijf alles goed doorscheppen tot de rijst glazig begint te worden.
7. De bouillon en de mosselen toevoegen
Als de rijst bijna gaar is kan de bouillon worden toevoegd. Alles goed doorscheppen en even laten doorkoken. Daarna de gewassen mosselen door de paella heen scheppen.
8. De saffraan toevoegen
Doe in een glas met warm water wat saffraan, goed doorroeren en even laten trekken. Giet de saffraan daarna door een zeef op de paella.
9. De drumsticks toevoegen
Doe de kip bij de rijst en voeg de selderij toe. Zorg dat de kip en de mosselen zo veel mogelijk onder het vocht blijven, zodat ze goed gaar kunnen worden.
Goed blijven roeren, vooral bij de randen, zodat de paella niet gaat aankoeken!
10. Wanneer is de paella klaar?
Als alles gaar is en al het vocht opgelost, is de paella klaar. Een paar keer goed omscheppen en de paella kan worden opgediend.