Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 493 instructies gemaakt

Ribeye vleesspies met rozemarijn voor op de BBQ.

Omschrijving

Hoe je van ribeye makkelijk vleesspiezen kunt maken voor op de BBQ, leer je hier. Voor het maken van de ribeye vleesspies heb je weinig nodig: vlees, rode paprika, wat takken rozemarijn en kruiden voor de marinade. In de instructievideo kun je zien hoe je de BBQ spiezen kunt maken. Als spies gebruik je een tak rozemarijn: origineel en lekker omdat de smaak van de rozemarijn hierdoor in het vlees trekt. Daarnaast houdt de geur van rozemarijn muggen op afstand. Zo sla je met de rozemarijn vleesspiezen dus twee vliegen in één klap!
Onder de video vind je het recept en de benodigdheden voor de 'ribeye rozemarijn BBQ spiezen'.

Handleiding
Benodigdheden
  • Ribeye, 600 gram
  • Rode paprika, 4 stuks
  • Rozemarijn, 4 grote takken
  • Zout, 2 theelepels
  • Voor de marinade:
  • Gerookte paprikapoeder, 1 eetlepel
  • Mosterdpoeder, 2 theelepels
  • Suiker, 1 theelepel
  • Knoflookpoeder, 1 theelepel
  • Overige benodigdheden:
  • Barbecue
  • Vleestang

1. Marinade maken

Meng de mosterdpoeder, suiker, gerookte paprikapoeder, en het knoflookpoeder door elkaar. Je gaat deze ingrediënten gebruiken als marinade voor het vlees. Marinade maken

2. Ribeye in blokjes snijden

Snijd de ribeye in blokjes van ongeveer 4 centimeter. Doe het vlees in een schaal en voeg de marinade toe. Schep alle ingrediënten goed door elkaar.

3. Paprika in blokjes snijden

Was de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in blokjes.
Je kunt natuurlijk ook gewoon vleespennen gebruiken om de BBQ spiezen te maken.
Krijg je de ribeye niet makkelijk aan de rozemarijn spies geregen? Maak dan eerst gaten in het vlees met bijvoorbeeld een satéprikker.

4. Ribeye spiezen maken

Verwijder de rozemarijn van de takken en laat alleen aan het uiteinde van de tak wat rozemarijn naalden zitten (zie video 0:14 min.). Rijg de gemarineerde ribeye en de paprikablokjes om-en-om aan de rozemarijn takken. Grill de ribeye spiezen op de barbecue in ongeveer 8 minuten gaar. Strooi er tenslotte wat zout over en klaar is je originele BBQ recept.

Misschien ook interessant:
>> De perfecte entrecote bereiden op de BBQ.
>> Ierse hamburgers grillen op de BBQ.
>> Eenvoudig en snel pizza bakken op de BBQ. Ribeye spiezen maken
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!