Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker nicole

nicole
Heeft 104 instructies gemaakt

Hoe kun je havermout pannenkoeken bakken?

Hoe kun je havermout pannenkoeken bakken?
Omschrijving

Havermout wordt vooral gebruikt voor het maken van de welbekende havermoutpap. Maar wist je dat je van havermout ook lekkere pannenkoeken kunt bakken? Gezond, voedzaam en zowel lekker als ontbijt of lunch. Havermout bevat veel vezels die de darmperistaltiek bevorderen. Daarnaast zorgt het voor minder hoge bloedsuikerspiegels en bevat het verschillende stoffen die een goede invloed hebben op de bloedvaten. Zet dus eens een havermout pannenkoek op tafel voor jezelf of voor de kinderen. Eet smakelijk!

Handleiding
Benodigdheden
  • Voor zes pannenkoeken:
  • Gewone olijfolie (of kokosolie)
  • 200 g (biologische) havermout
  • 400 ml sojamelk, rijstemelk of havermelk
  • 2 eieren
  • kaneel
  • staafmixer
  • mengkom
  • koekenpan

1. Mixen van de ingrediënten

Doe de havermout, de sojamelk en de twee eieren in de mengkom bijeen. Mix de ingrediënten met een staafmixer door elkaar. De staafmixer zorgt ervoor dat ook de havermout nog wat fijner vermalen wordt.
Voeg vervolgens naar smaak wat kaneelpoeder toe en roer dit door het pannenkoekbeslag.
Het beslag zal wat aan de dikke kant zijn. Dit is niet erg, havermout pannenkoeken worden vrij stevig. Voor een dunnere pannenkoek kun je altijd wat extra plantaardige melk toevoegen.

2. Bakken van de pannenkoeken

Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan. Schep nu (bijv. met een soeplepel) wat pannenkoekenbeslag in de pan en zorg ervoor -door de koekenpan langzaam te draaien- dat het beslag zich gelijkmatig over de bodem verdeelt.

3. De havermout pannenkoeken opdienen

De havermout pannenkoeken zijn lekker met vers fruit, wanneer je ze bijvoorbeeld als ontbijt eet. Als hartige variant kun je ze, net als normale pannenkoeken, ook beleggen met kaas, spek, ham of groenten.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!