Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 503 instructies gemaakt

Avocadosoep met ui en verse kruiden. Makkelijk en gezond!

Omschrijving

Hoe je een makkelijke avocadosoep kunt maken met ui en verse kruiden, leer je in dit recept. Je hebt weinig ingrediënten nodig voor het maken van de soep en de avocadosoep heb je in een mum van tijd op tafel staan. Deze soep is origineel om te bereiden als voorgerecht wanneer je gasten krijgt of een leuke afwisseling voor de welbekende soeprecepten om doordeweeks eens op tafel te zetten. Avocadosoep valt onder de gezonde recepten.

Handleiding
Benodigdheden
  • Ingrediënten voor 4 personen:
  • Avocado's, 4 stuks
  • Uien, 2 stuks
  • Groentebouillonblokje, 1 stuk
  • Melk, 250 milliliter
  • Koud water, 300 milliliter
  • Water om te koken, 400 milliliter
  • Roomboter of margarine, 20 gram
  • Citroen, 1 stuk
  • Eierdooiers, 3 stuks
  • Koriander
  • Zout en peper
  • Overige benodigdheden:
  • Blender, keukenmachine of staafmixer
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Diepe pan

1. Avocado's pureren

Halveer de avocado's. Haal het vruchtvlees eruit en schep dit in een blender. Voeg koud water en melk toe en pureer de ingrediënten tot een glad geheel.
Je kunt natuurlijk ook een staafmixer of keukenmachine gebruiken voor het pureren van de avocado.

2. Bouillon maken

Breng 400 milliliter water aan de kook. Doe ondertussen een klontje boter in een diepe pan en fruit hierin de ui tot deze glazig is. Giet het hete water bij de ui in de pan en roer een bouillonblokje door het water. Breng daarna het geheel opnieuw aan de kook.

3. Ingrediënten avocadosoep samenvoegen

Als het water kookt, kun je het vuur uitdraaien. Doe de gepureerde avocado bij in de pan en roer alles goed door. Verwarm de avocadosoep op een laag vuur en zorg ervoor dat de soep niet gaat koken.

4. Avocadosoep op smaak brengen en garneren

Splits de eieren. Doe de dooiers (het eigeel) met wat citroensap in een kommetje en mix het goed door elkaar. Giet dit bij de avocadosoep en breng de soep tenslotte op smaak met wat zout en peper. Verwarm de soep nog even op een laag vuur (zonder te koken). Snijd wat verse koriander fijn en garneer de avocadosoep tenslotte met de koriander.

Misschien ook interessant:
>> Hoe kun je gemakkelijk een avocado snijden.
>> Ei splitsen: eidooier en eiwit scheiden.
>> Hoe moet je een ui fruiten. Avocadosoep op smaak brengen en garneren
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!