Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

Verse worst voorgaren, kruiden en braden in de pan.

Omschrijving

Braden van verse worst zoals braadworst, sausijsjes of verse rookworst. Dit recept leert je hoe je worst kunt voorgaren in heet water en vervolgens kunt braden in de pan. Verse worst is heerlijk om te eten bij een stevige stamppot. In deze instructievideo kun je zien hoe lang de verse worsten moeten braden en hoe je een perfect gebakken worst bereidt. In de geschreven handleiding onder de video vind je het recept en de benodigdheden voor het bakken van de worst terug. Eet smakelijk alvast.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden

1. Pan met water vullen

Voordat je de verse worsten gaat bakken, moeten ze eerst voorgaren in een pan met water. Neem hiervoor een diepe pan en vul de pan voor driekwart met water. Leg de verse worsten erin, doe de deksel op de pan en breng het water op een hoog vuur aan de kook. Als het water kookt, zet dan het vuur laag. Pan met water vullen

2. Kooktijd van de verse worst

De tijd van het koken van verse worst hangt af van de grootte van de worst. Een normale maat verse worst heeft een kooktijd van ongeveer 10 minuten. Kleinere worsten (saucijsjes) zoals chipolata worstjes, merquez worstjes, runderworstjes of lamsworstjes, hebben een kooktijd van zo'n 3-5 minuten.

3. De worst uit het water halen

Heeft de worst lang genoeg gekookt, zet dan het vuur uit en haal de worstjes uit het water. Dep de worsten droog met wat keukenpapier. Kruid de worsten vervolgens met kruiden naar keuze, zoals peper, paprikapoeder of kerrie.
Voor worst uit de supermarkt geldt dezelfde bereidingswijze.

4. De verse worsten bakken

Zet een pan op het vuur en doe een flinke scheut Croma mild met olijfolie erin. Leg de worsten in de pan en bak ze op een middelhoog vuur totdat ze een mooi goudbruin korstje hebben. Zet het vuur daarna laag en laat de worsten nog tien minuten verder braden. Is de tijd om, haal dan de gebakken worsten uit de pan, snijd ze in stukken en... serveren maar! De verse worsten bakken
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!