Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Allerhande

Allerhande
Heeft 81 instructies gemaakt

Zelf Kippenbouillon maken met Kip, Groenten en Kruiden.

Omschrijving

Kippenbouillon kun je gebruiken als Basis in Recepten voor Soep of Risotto. Dus ben je op zoek naar Gerechten met Kip, dan biedt dit Eenvoudige gerecht een goede basis. Deze Instructievideo bevat een Recept voor het Koken van Kippen Bouillon met verschillende soorten verse Soepgroenten en Kruiden. In de handleiding hieronder kun je de Ingrediënten, Benodigdheden en het Recept nog eens teruglezen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Soepgroente (bijv. ui, prei, wortel, selderij)
  • Hele kip
  • Laurier
  • Tijm
  • Peterselie
  • Foelie
  • Peperkorrels
  • Zout
  • Soeppan
  • Schuimspaan
  • Zeef

1. Voorbereiding

Eerst maak je een kruidenbuiltje van laurier, peterselie en tijm. Snij vervolgens de groente grof. Doe de groente in de pan en leg de kip en het kruidenbuiltje er op. Doe er voor de smaak nog wat foelie en gekneuste peperkorrels bij. Vul nu de pan met koud water, tot de kip ruim onder staat.
Als je de groente eerst aanfruit krijg je een donkere bouillon, doe je dat niet krijg je een lichte bouillon.

2. Bouillon maken

Breng het water snel aan de kook. Vervolgens het vuur zachter draaien en de soep 2 à 3 uur laten trekken, net tegen de kook aan. Tijdens het koken kan je met een schuimspaan het schuim van de soep afscheppen.

3. Na twee uur

Na ongeveer twee uur haal je de kip uit de pan en zeef je de bouillon. Breng nu de bouillon op smaak met zout.
Vind je de soep te vet: probeer dan tijdens het koken met een pollepel het vet te verwijderen. Handiger nog is om het vet in een keer te verwijderen wanneer de soep is afgekoeld.

4. Let op!

Zet de bouillon nooit meteen in de koeling, maar laat het eerst goed afkoelen tot kamertemperatuur. Liefst zo snel mogelijk, bijvoorbeeld door de soep in een gootsteen met koud water te zetten. Nu is de bouillon klaar voor verder gebruik!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!