Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 934 instructies gemaakt

Quinoa recept: rijkgevulde quinoa salade met groenten, druiven, noten en roquefort.

Quinoa recept: rijkgevulde quinoa salade met groenten, druiven, noten en roquefort.
Omschrijving

Deze maaltijdsalade met quinoa is niet alleen een smaakvolle, maar ook een gezonde maaltijd. Het vegetarisch quinoa recept is gluten- en lactosevrij en niet moeilijk om te maken. De quinoa salade bevat dan wel geen vlees, maar zal zeker ook niet vegetariërs goed smaken. Je kunt de quinoa maaltijdsalade tot een dag van tevoren maken. Erg makkelijk als je eters krijgt of voor een dag dat je weinig tijd hebt om te koken. Hoe je de quinoa maaltijd salade moet maken en welke ingrediënten je ervoor nodig hebt, kun je lezen in het geschreven recept onder de foto.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • voor 4 personen:
  • 275 g quinoa
  • 200 g doperwten, vers of diepvries
  • 300 g tuinboontjes, vers of diepvries
  • 1 bos radijs
  • 500 g pitloze blauwe druiven
  • 2 limoenen
  • 4 el olijfolie
  • 2 el honing
  • 2 el witte wijnazijn
  • peper en zout
  • 70 g pecannoten
  • 200 g Blauwschimmelkaas
  • grote slakom of schaal
  • scherp mesje
  • fijne rasp

1. De quinoa bereiden

Bereid de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2. De doperwten en tuinbonen bereiden

Kook de doperwten en tuinbonen in ongeveer 9 à 10 minuten beetgaar. Giet de groenten af en doe ze in een grote slakom.

3. De radijs en druiven klein snijden

Snijd de radijs in dunne plakjes en halveer de druiven in de lengte. Doe de radijs en de de druiven vervolgens bij de groenten.

4. De limoenen raspen en persen

Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten daarna uit.
Let op dat je alleen het groene gedeelte van de schil raspt! Het wit van de schil smaakt bitter!
Pas op dat er geen pitjes in het sap komen!

5. De dressing maken

Meng het limoensap met de rasp. Voeg de azijn, honing en olie toe en meng alles goed dooreen tot een dressing. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

6. De quinoa salade bereiden

Doe de quinoa bij de groenten en meng alles goed door elkaar. Schep daarna de dressing door de salade.

7. De salade opdienen

Breek de pecannoten in stukjes en verkruimel de de kaas. Verdeel voor het opdienen de kaas en de noten over de salade. Eet smakelijk!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!