1. De bouillon maken
Breng in een ruime pan 1,5 liter water aan de kook, draai het vuur laag en voeg de bouillonblokjes toe. Laat, al roerende, de bouillonblokjes in het hete water volledig oplossen tot een heldere bouillon.
Wil je liever zelf bouillon maken op basis van verse kruiden? Bekijk dan deze
instructievideo.
2. De kipfilet bakken
Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en leg hierin de kipfilet. Bestrooi de filet aan beide kanten met wat zout en peper en bak de kip om en om goudbruin en gaar. Haal het vlees uit de pan, leg het op een bord en snijd de filet in dunne plakken.
3. De bleekselderij schoonmaken en klein snijden
Snijd de witte onderkant van de bleekselderij af en verwijder het groen. Spoel de stengels schoon onder de kraan. Snijd van de bovenkant van de stengel een stukje vrijwel geheel -maar nét niet helemaal- los. Trek daarna het bijna losgesneden stukje langs de stengel van boven naar beneden in één ruk los, zodat je gelijktijdig de taaie nerven van de stengel aftrekt. Snijd de bleekselderij daarna in kleine blokjes.
4. De overige groenten schoonmaken en klein snijden
Was de overige groenten schoon en snijd ze klein. De prei in dunne ringen, de groene kool in reepjes en de
ui fijngesneden in blokjes.
5. De groenten en rijst toevoegen aan de bouillon
Breng de bouillon weer aan de kook en voeg de rijst toe. Even doorroeren en dan ook de groenten erbij in de pan doen. Roer alles nog een keer goed door en laat de soep op een zacht vuur 12 minuten pruttelen, zodat de rijst en groenten goed gaar worden.
6. De kipfilet warm maken
Leg, als de maaltijdsoep bijna gaar is, de plakjes kip in de pan met soep en verwarm de kipfilet de laatste minuten even mee.
7. De maaltijdsoep serveren
Pel de hardgekookte eieren en snijd ze doormidden. Verdeel de soep en de plakken kip gelijkmatig over de borden en leg op elk bord twee halve eieren in de soep. Strooi er tot slot nog wat ringetjes lente-ui over en garneer de soep met een plukje peterselie. Wat stokbrood erbij en genieten maar van je lekkere maaltijdsoep!