Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 363 instructies gemaakt

Maaltijdsoep met groenten, kip en rijst - snel en makkelijk recept.

Omschrijving

Hoe je een snelle, makkelijke en heerlijke maaltijdsoep kunt maken, leer je in deze korte kookvideo. Een gezonde soep die met ingrediënten als groenten, kip en rijst voor een rijkgevulde en volwaardige maaltijd zorgt. Onder de video staat het geschreven recept voor deze maaltijdsoep met kip, alsmede een lijst van de overige ingrediënten die je nodig hebt om de soep te maken. Een snel recept voor een makkelijke maaltijd! Geniet ervan.

Handleiding
Benodigdheden
  • voor 4 personen:
  • 1,5 liter water
  • groentebouillon blokjes, 3 stuks
  • extra vierge olijfolie
  • kipfilet, 400 gram
  • peper en zout
  • snelkook rijst, 125 gram
  • 300 gram soepgroenten: groene kool, bleekselderij, prei en ui, of groente naar keuze
  • hardgekookte eieren, 4 stuks
  • fijngesneden lente-uitjes, 2 stuks
  • peterselie (paar plukjes)
  • En verder:
  • soeppan
  • pollepel
  • scherp mes
  • koekenpan
  • soep opscheplepel
  • 4 soepborden

1. De bouillon maken

Breng in een ruime pan 1,5 liter water aan de kook, draai het vuur laag en voeg de bouillonblokjes toe. Laat, al roerende, de bouillonblokjes in het hete water volledig oplossen tot een heldere bouillon.
Wil je liever zelf bouillon maken op basis van verse kruiden? Bekijk dan deze instructievideo.

2. De kipfilet bakken

Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en leg hierin de kipfilet. Bestrooi de filet aan beide kanten met wat zout en peper en bak de kip om en om goudbruin en gaar. Haal het vlees uit de pan, leg het op een bord en snijd de filet in dunne plakken.

3. De bleekselderij schoonmaken en klein snijden

Snijd de witte onderkant van de bleekselderij af en verwijder het groen. Spoel de stengels schoon onder de kraan. Snijd van de bovenkant van de stengel een stukje vrijwel geheel -maar nét niet helemaal- los. Trek daarna het bijna losgesneden stukje langs de stengel van boven naar beneden in één ruk los, zodat je gelijktijdig de taaie nerven van de stengel aftrekt (zie video 0.36). Snijd de bleekselderij daarna in kleine blokjes. De bleekselderij schoonmaken en klein snijden

4. De overige groenten schoonmaken en klein snijden

Was de overige groenten schoon en snijd ze klein. De prei in dunne ringen, de groene kool in reepjes en de ui fijngesneden in blokjes.

5. De groenten en rijst toevoegen aan de bouillon

Breng de bouillon weer aan de kook en voeg de rijst toe. Even doorroeren en dan ook de groenten erbij in de pan doen. Roer alles nog een keer goed door en laat de soep op een zacht vuur 12 minuten pruttelen, zodat de rijst en groenten goed gaar worden.

6. De kipfilet warm maken

Leg, als de maaltijdsoep bijna gaar is, de plakjes kip in de pan met soep en verwarm de kipfilet de laatste minuten nog even mee.

7. De maaltijdsoep serveren

Pel de hardgekookte eieren en snijd ze doormidden. Verdeel de soep en de plakken kip gelijkmatig over de borden en leg op elk bord twee halve eieren in de soep. Strooi er tot slot nog wat ringetjes lente-ui over en garneer de soep met een plukje peterselie. Wat stokbrood erbij en genieten maar van je lekkere maaltijdsoep! De maaltijdsoep serveren
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!