Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker nicole

nicole
Heeft 118 instructies gemaakt

Recept: rode bietensoep met gember, crème fraîche en dille.

Recept: rode bietensoep met gember, crème fraîche en dille.
Omschrijving

Wil je rode bietensoep maken en ben je op zoek naar een lekker recept? Deze bietensoep is makkelijk om te maken en erg gezond! Op basis van deze ingrediënten kun je een heerlijke rode bieten soep voor zo'n 2-3 personen bereiden. Je kunt het recept ook succesvol uitvoeren als je een minder ervaren kok bent of als je niet veel tijd hebt, de soep is namelijk zo klaar. Veel keukenplezier en geniet van je zelfgemaakte, gezonde bieten soep.

Handleiding
Benodigdheden
  • Voor 2-3 personen:
  • 5 kleine rode bieten, of 4 middelgrote bieten
  • Verse dille
  • Knoflook, 1 teentje
  • Verse gember, 3 schijfjes
  • 3 kruidnagels
  • Tomatenpuree, 200 gram
  • 600 ml water
  • 1/2 groentebouillon blokje - liefst zonder gist (o.a. verkrijgbaar bij Ekoplaza)
  • Crème fraîche
  • En verder:
  • Soeppan
  • Staafmixer

1. Bieten wassen en snijden

Maak de bieten schoon door ze met een groenteborsteltje schoon te borstelen onder de kraan. Snijd de bieten vervolgens in kleine partjes.

2. Water koken

Breng het water met een deksel op de pan aan de kook. Zet het vuur op de laagste stand, voeg het halve bouillonblokje toe en laat het bouillonblokje goed oplossen door regelmatig te roeren.

3. Gember en knoflook snijden

Snijd drie schijfjes van je verse gember en ontvel het teentje knoflook. Voeg de bieten, de gember, de knoflook en de drie kruidnagels toe aan de bouillon. De kruidnagels zul je straks weer eruit moeten halen, voeg ze dus als laatste toe zodat ze een beetje aan de oppervlakte liggen.

Laat het geheel op een laag vuurtje rustig koken totdat de bieten gaar zijn.
Je kunt controleren of de bieten gaar genoeg zijn door erin te prikken met een vork. Zijn ze zacht, dan is de basis van je soep klaar om gepureerd te worden.

4. Pureren van de soep

Haal de pan van het vuur. Verwijder nu de drie kruidnagels uit het water (dit kun je het beste doen door ze met een vork uit het water te zeven). De knoflook en gember mag je laten zitten, die pureren we mee met de bieten. Pureer de bieten tot een mooie, gladde soep ontstaat.

5. Tomatenpuree toevoegen

Voeg de tomatenpuree toe en roer dit door de bietensoep. Doe de deksel op de pan en laat de soep zo staan terwijl je een paar takjes dille wast en fijn snijdt, ter garnering van de bietensoep.

6. Serveren van de bietensoep

Doe de rode bietensoep in kommen of soepborden en voeg aan ieder bord een flinke eetlepel crème fraîche toe. Strooi er vervolgens de gesneden verse dille bovenop en... klaar is je heerlijke en gezonde bietensoepje!!
Lekker om te serveren met sneetjes brood uit de oven met gesmolten geitenkaas. Je kunt daar gewoon plakjes geitenkaas (ipv zachte geitenkaas) voor nemen.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!