Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 503 instructies gemaakt

Zalmsalade maken met verse zalm, augurk en ui.

Omschrijving

Hoe je van een moot verse zalm zelf zalmsalade kunt maken, leer je in dit recept. Het maken van de zalmsalade is makkelijk, het kost weinig tijd en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. In 30 minuten heb je de verse zalmsalade met ui, dille en augurk op tafel staan. Je kunt de salade serveren als bijgerecht, als gezond broodbeleg en het is natuurlijk heerlijk op een stokbroodje of toastje bij de borrel.

Handleiding
Benodigdheden
  • Voor 4 personen:
  • Visbouillon, 1 blokje
  • Moot zalm, 200 gram
  • Sjalotje, 1 stuk
  • Mini augurkjes, 4 stuks
  • Mosterd, 1 theelepel
  • Mayonaise, 2 eetlepels
  • Yoghurt, 1 eetlepel
  • Citroen, 1 stuk
  • Verse dille, 1/2 bosje
  • Overige benodigheden:
  • Ruime pan
  • Schuimspaan
  • Keukenpapier
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Diep bord of schaal

1. Visbouillon maken

Vul de pan met water en verwarm het water op een middelhoog vuur. Voeg het visbouillonblokje toe en roer de bouillon door het water tot het is opgelost. Verwarm het water totdat het bijna kookt.

2. Zalm toevoegen

Zet het vuur lager voordat het kookpunt is bereikt. Voeg nu de moot zalm toe en laat deze in 10-12 minuten gaar worden.
Laat het water niet koken.

3. Moot zalm laten uitlekken

Haal de moot zalm uit de pan en laat deze uitlekken op keukenpapier. Moot zalm laten uitlekken

4. Dressing voor zalmsalade maken

Snipper de ui en snijd de mini augurk in fijne blokjes. Doe de mosterd, de mayonaise en de yoghurt in een schaal of schep het op een diep bord. Voeg de ui en de augurk toe en knijp een halve citroen uit boven de dressing. Roer alle ingrediënten goed door. De basis voor de verse zalmsalade is nu klaar. Dressing voor zalmsalade maken

5. Zalm toevoegen

Trek, wanneer de moot zalm is afgekoeld, de zalm met twee vorken uit elkaar tot kleine stukken. Snijd of knip de dille fijn. Voeg de zalm en de dille toe aan de dressing en mix alle ingrediënten door elkaar. Breng de zalmsalade op smaak met peper en zout en klaar is deze heerlijke, zelfgemaakte zalmsalade met verse zalm!

Misschien ook interessant:
>> Stokbrood snijden zonder scheuren, zo doe je dat.
>> Hoe kun je een moot zalm perfect bakken.
>> Gevulde eieren recept: drie originele manieren. Zalm toevoegen
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!