Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 934 instructies gemaakt

Hoe maak je biscuitdeeg om een biscuittaart te bakken?

Omschrijving

Biscuitdeeg (biscuitbeslag of kapselbeslag) is de basis van biscuitgebak. Voor de bereiding van biscuitdeeg worden hoofdzakelijk eieren, suiker en bloem of zelfrijzend bakmeel gebruikt. Je kunt een biscuittaart bakken van biscuitdeeg en daarna vullen en bestrijken met slagroom, crème of jam. In deze instructievideo (met daaronder geschreven uitleg), kun je zien hoe je een biscuittaart moet bakken. Onder de video wordt het recept prijsgegeven.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • 5 eieren (op kamertemperatuur)
  • 150 g kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker (alternatief: vanillemerg of vanille-aroma)
  • 150 g zelfrijzend bakmeel (of: 125 g bloem + 25 g maizena)
  • snufje zout
  • Overige benodigdheden:
  • Springvorm 24 cm doorsnede
  • Mengkom
  • Mixer
  • Spatel
  • Zeef

1. De vorm beboteren en bestuiven

Beboter dun de bodem en de rand van de springvorm en bestuif deze vervolgens met bloem. Dit zorgt ervoor dat het biscuitdeeg tijdens het bakken beter rijst en makkelijker uit de vorm komt.
Je kunt ook de bodem van de vorm bekleden met bakpapier. Beboter dan alleen de rand.

2. De eieren met de suiker mengen

Breek de eieren boven een ruime kom. Klop de eieren met de mixer op de hoogste stand in 8 minuten los. Voeg tijdens het kloppen lepel voor lepel de kristalsuiker toe.

3. Zout en vanille toevoegen

Voeg vervolgens het zout en de vanillesuiker (of eventueel vanillemerg of vanillepoeder) toe aan het beslag. Klop net zo lang tot je een lichtgeel, stevig schuim hebt.

4. De bloem toevoegen

Zeef zelfrijzend bakmeel (of de bloem met de maizena) bovenop de eieren en spatel dit voorzichtig door het beslag.
Als je een gluten- of tarwe-allergie hebt kun je de bloem vervangen door Nogluten of Doves farm witte bloem of Mix C.

5. De vorm vullen en de taart bakken

Vul de vorm met het biscuitdeeg en bak de basis voor de taart in 40 à 50 minuten op 170 graden gaar.
Doe de oven de eerste 30 minuten niet open, het deeg kan dan inzakken!
Het gebak is gaar, wanneer het midden bovenop veerkrachtig aanvoelt. De indruk van een vinger mag niet zichtbaar blijven.

6. De biscuittaart laten afkoelen

Laat de biscuittaart 10 minuten in de vorm afkoelen. Maak daarna de rand van de vorm los en stort de taart op een taartrooster. Laat het gebak helemaal koud worden.

7. De taart vullen

Als de biscuittaart koud is dan kun je deze horizontaal doorsnijden en vullen met bijvoorbeeld slagroom, crème of jam. De bovenkant van de taart kun je met een beetje van de vulling bestrijken en vervolgens naar keuze garneren.
Je kunt een biscuitdeegbodem een paar dagen van tevoren maken en koel bewaren, maar je kunt hem ook langer van tevoren maken en in de vriezer bewaren tot je hem nodig hebt.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!