Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Redactielid01

Redactielid01
Heeft 61 instructies gemaakt

Kippenvleugels van de BBQ met pittige kruidenmarinade.

Omschrijving

Hoe kun je in een korte tijd kippenvleugels bereiden met een heerlijke pittige kruidenmarinade? Dat leer je in deze instructie! In dit recept worden de kippenvleugels gemarineerd in een marinade van Chinese kruiden. Je hoeft de kippenvleugels slechts 30 minuten te laten intrekken in de kruidenmarinade. In ongeveer 45 minuten aan totale voorbereidingstijd, heb je heerlijke gemarineerde kippenvleugels die je zo op de BBQ legt.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Kippenvleugels, 1 kilo
  • Chinese 5 spices, 1,5 eetlepel
  • Knoflookpoeder, 1 theelepel
  • Sriracha, 1 eetlepel
  • Hoisinsaus, 2 eetlepels
  • Sesamolie, 2 eetlepels
  • Gembersiroop, 1 eetlepel
  • Sojasaus, 3 eetlepels
  • Sesamsaad, 1 eetlepel
  • Overige benodigdheden:
  • Grote kom
  • Barbecue, bijv. Coolblue
  • Barbecuetang / vleestang
  • Aluminiumfolie of plastic folie
  • Bakkwast
  • Houtskool of briketten
  • Aanmaakblokjes

1. De Chinese kruidenmarinade maken

Begin met het aansteken van de barbecue. Pak daarna een kom. Doe hierin 1,5 eetlepel Chinese kruiden, 1 theelepel knoflookpoeder en 1 eetlepel sriracha. Voeg daarna 3 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels hoisinsaus, 2 eetlepels sesamolie en 1 eetlepel gembersiroop toe. Mix alle ingrediënten door elkaar. Leg daarna de kippenvleugels in de kruidenmarinade en schep het een aantal keer om, zodat alle kippenvleugels bedekt worden door de Chinese kruidenmarinade. Dek de kom vervolgens af met aluminiumfolie of plastic folie en zet deze 30 minuten in de koelkast. De Chinese kruidenmarinade maken
Wil je de kruidenmarinade langer laten intrekken? Dat is geen probleem. Houd wel rekening met een sterkere en scherpere smaak!
Sriracha en hoisinsaus zijn typische Aziatische sauzen die populair zijn om te verwerken in marinades.

2. De pittig gemarineerde kippenvleugels op de BBQ leggen

Haal de kippenvleugels uit de kom en leg ze op de barbecue. Bewaar de kruidenmarinade die in de kom achtergebleven is en zet deze opzij. Draai de kippenvleugels regelmatig. Smeer halverwege de gaartijd de rest van de pittige kruidenmarinade over de kippenvleugels. De kippenvleugels zijn gaar in ongeveer 12 minuten.

3. De kippenvleugels van de BBQ halen

Haal de kippenvleugels van de barbecue. Strooi er wat sesamzaad overheen ter garnering. Eet smakelijk! De kippenvleugels van de BBQ halen
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!