Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker nicole

nicole
Heeft 103 instructies gemaakt

Recept: heerlijke bietensoep met gember, crème fraîche en dille.

Recept: heerlijke bietensoep met gember, crème fraîche en dille.
Omschrijving

Deze verse bietensoep is makkelijk om te maken, erg lekker van smaak en gezond! Op basis van dit recept kun je een heerlijke rode bietensoep bereiden voor zo'n 2-3 personen. Je kunt de soep ook maken als je een minder ervaren kok bent of als je niet veel tijd hebt: de bietensoep is namelijk zo klaar. Veel keukenplezier en geniet van het resultaat.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Voor 2-3 personen:
  • 5 kleine rode bieten, of 4 middelgrote bieten
  • Verse dille
  • Knoflook, 1 teentje
  • Verse gember, 3 schijfjes
  • 3 kruidnagels
  • Tomatenpuree, 200 gram
  • 600 ml water
  • 1/2 groentebouillon blokje
  • Crème fraîche
  • En verder:
  • Soeppan
  • Staafmixer

1. Bieten wassen en snijden

Je hoeft de verse bieten niet te schillen. Maak de bieten met een groenteborsteltje schoon onder de kraan. Snijd de rode bieten vervolgens in kleine partjes.

2. Water koken

Breng het water met een deksel op de pan aan de kook. Zet het vuur op de laagste stand, verkruimel een half bouillonblokje en voeg dit toe. Laat het bouillonblokje goed oplossen door regelmatig te roeren.

3. Gember en knoflook snijden

Snijd drie schijfjes verse gember en ontvel het teentje knoflook. Voeg de bieten, de gember, de knoflook en de drie kruidnagels toe aan de bouillon. Doe de kruidnagels als laatste erbij, zodat ze goed zichtbaar aan de oppervlakte blijven liggen. Je kunt ze ook in een partje biet steken en ze op die manier mee laten koken. De kruidnagels wil je na het koken weer verwijderen.
Laat het geheel op een laag vuur koken, totdat de bieten gaar zijn.
Je kunt controleren of de bieten gaar zijn door erin te prikken met een vork. Zijn ze zacht, dan is de soep klaar om gepureerd te worden.

4. Pureren van de soep

Haal de pan van het vuur. Verwijder nu de drie kruidnagels (dit kun je het beste doen door ze met een vork uit het water te zeven). De knoflook en gember pureren we mee met de bieten. Pureer de ingrediënten tot er een mooie, gladde soep ontstaat.

5. Tomatenpuree toevoegen

Voeg de tomatenpuree toe en roer dit door de verse bietensoep. Doe de deksel op de pan en laat de soep even rusten. Was een paar takjes dille en snijd de dille fijn, ter garnering van de soep.

6. Serveren van de verse bietensoep

Doe de bietensoep in een kom of soepbord en voeg een flinke eetlepel crème fraîche toe. Strooi er vervolgens de gesneden verse dille bovenop en... klaar is je gezonde en heerlijke bietensoep!
De soep is lekker om te serveren met sneetjes brood uit de oven met gesmolten geitenkaas.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!