1. Ingrediënten voorbereiden
Weeg alle ingrediënten en zet deze klaar. Snijd de knoflook of pers deze uit met een knoflookpers.
Het klaarzetten en voorbereiden van de ingrediënten wordt in de professionele keukens ook wel 'mise en place ' genoemd. Mise en place betekend letterlijk: 'Op zijn plaats gezet / gelegd' in het Frans.
2. Kikkererwten en knoflook malen
Doe de kikkererwten en knoflook in de keukenmachine en maal deze fijn.
In de video wordt de knoflook later toegevoegd. Als je de knoflook van te voren fijn hakt of uitperst met een knoflookpers, kan deze tegelijk met de kikkererwten in de keukenmachine.
Vergeet niet de knoflook van tevoren fijn te hakken / persen. Te grote stukken knoflook worden door de keukenmachine niet goed fijngehakt.
3. Overige ingrediënten toevoegen
Voeg de tahin, olijfolie, citroensap, komijn, zout en paprikapoeder toe en mix het geheel nog ongeveer 30 seconden.
Tahin is te koop bij biologische voedingswinkels en bij Turkse speciaalzaken.
4. Proef
Is de hummus op smaak? Zo niet, voeg wat extra zout, citroensap, olijfolie, chilipeper of komijn toe.
Hummus is een veelzijdig gerecht. Je kan er voor kiezen om aan het basisrecept verse kruiden toe te voegen zoals platte peterselie, munt of koriander.
5. Serveren
Serveer de humus in een schaal of plat bord. Garneer de hummus met wat verse kruiden, zoals peterselie. Je kan in het midden van de humus ook een kuiltje maken en hier wat olijfolie in gieten. Besprenkel de humus met wat paprikapoeder of cayennepeper.