Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Allerhande

Allerhande
Heeft 81 instructies gemaakt

Gevulde pompoen met paddenstoelen ragout.

Omschrijving

Gevulde pompoen is verrassend om op tafel te zetten tijdens de feestdagen of als origineel vegetarisch recept. In dit pompoen recept wordt de uitgeholde pompoen gevuld met paddestoelen ragout. De gevulde pompoen serveer je met basmatirijst met noten. In deze instructievideo leer je hoe je de pompoen kunt vullen en de ragout van paddenstoelen kunt maken. De ingrediënten en benodigdheden vind je terug in de handleiding onder de video.
Ook leuk om te maken als hoofdgerecht voor Halloween!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Voor vier personen:
  • 1 pompoen
  • Basmatirijst, 300 gram
  • 1 ui
  • Knoflook, twee tenen
  • Paddestoelenmelange, 400 gram
  • Notenmix naturel ongezouten, 175 gram
  • Roomboter, 30 gram
  • Gedroogde tijm, 1 theelepel
  • Platte peterselie (vers), 20 gram
  • Zwarte peper
  • Bloem, 30 gram
  • Water, 300 ml
  • Bospaddestoelenbouillon tablet, 1 stuk
  • En verder:
  • Keukenmes
  • Theedoek
  • Snijplank
  • Lepel (voor het uithollen)
  • Ruime pan
  • Vergiet
  • Staafmixer of blender
  • Houten spatel

1. Rijst koken

Breng een pan met water aan de kook. Kook hierin de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Pompoen snijden

Verwijder het kapje van de pompoen en een schijf van de onderkant, zodat de pompoen goed vlak kan staan. Verwijder de draden en zaden met een lepel uit de pompoen. Pompoen snijden

3. Pompoen uithollen

Hol de pompoen uit tot ongeveer één centimeter onder de schil. Het vruchtvlees gaan we gebruiken voor het vullen van de pompoen. Breng een pan met water aan de kook en doe hierin een snuf zout. Snijd ondertussen het vruchtvlees van de pompoen in blokjes. Kook de pompoenblokjes daarna in zes minuten gaar. Pompoen uithollen

4. Pompoen pureren

Giet de pompoen af en pureer de gekookte pompoen met een staafmixer - of doe de pompoen kort in een blender. Zet de gepureerde pompoen daarna even opzij.

5. Ragout voorbereiden

Versnipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd daarna de paddestoelen in fijne stukken.

6. Paddenstoelenragout maken

Verhit 30 gram boter in een diepe pan. Fruit hierin drie minuten lang de ui en de knoflook. Voeg de paddenstoelen en de tijm toe en bak dit alles vier minuten terwijl je het regelmatig omschept. Doe de bloem erbij en laat dit in twee minuten gaar worden. Voeg nu 300 ml water en een bospaddestoelenbouillon tablet toe. Breng het mengsel al roerende aan de kook en zorg ervoor dat de tablet goed oplost.
Wil je veganistische ragout maken? Vervang de roomboter dan door kokosvet.

7. Pompoenpuree toevoegen

Doe de pompoenpuree bij het paddestoelen mengsel. Zet het vuur laag en laat de ragout vijf minuten zachtjes koken. Voeg naar smaak wat zwarte peper toe.

8. Gevulde pompoen opdienen

Snijd de verse peterselie fijn. Roer de ongezouten noten en de peterselie door de rijst. Schep de ragout in de pompoen en serveer met de notenrijst. Eet smakelijk! Gevulde pompoen opdienen
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!