1. De ui fruiten
Pel en snipper de ui. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui drie minuten, al roerende, in de hete olie.
2. De sambal toevoegen
Voeg 1 theelepel sambal toe, roer de sambal door de ui en laat dit, terwijl je blijft roeren, nog twee minuten fruiten.
3. De bouillon toevoegen
Los het bouillonblokje op in een ½ liter gekookt, heet water en giet de bouillon in de pan bij de uitjes.
4. De wortels toevoegen
Snijd de wortels in stukken en doe ze in de pan. Roer alles goed door, doe het deksel op de pan en breng de soep aan de kook.
5. De peterselie toevoegen
Snijd de peterselie fijn. Draai, zodra het water kookt, het vuur laag en voeg de peterselie toe aan de soep. Daarna even doorroeren.
6. De soep koken
Laat met het deksel op de pan de soep 15 tot 20 minuten zachtjes koken tot de wortelen gaar zijn.
7. De soep pureren
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer totdat deze volledig glad is.
Als je geen mixer hebt wrijf dan de soep tweemaal door een zeef.
8. De crème fraiche toevoegen
Schep de crème fraiche in een schaaltje en doe er twee eetlepels van de soep bij. Roer dit goed door elkaar tot een luchtig geheel en doe dit bij de soep.
9. De champignons toevoegen
Snijd de champignons in plakjes en voeg ze toe aan de soep.
10. De kip toevoegen
Voeg ook de gerookte kipreepjes toe en roer de soep goed door. Breng alles op smaak met peper en zout en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken.
11. De soep laten afkoelen
Neem de pan van het vuur en laat de soep nog 5 minuten staan om een beetje af te koelen.
12. De soep serveren
Schep de soep in een bord of kom en garneer dit met een toefje crème fraiche en wat gehakte peterselie.