Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Lisanne

Lisanne
Heeft 55 instructies gemaakt

Hoe kun je jouw sollicitatiebrief / CV zo opvallend mogelijk maken?

Omschrijving

In deze tijd is het vaak moeilijk om jouw sollicitatiebrief op te laten vallen tussen al die andere brieven op de stapel. Er zijn vaak veel sterke kandidaten die graag dezelfde job willen. Met een goede cv opstelling alleen kom je er nog niet. Wil je nou reageren op een vacature die je aantrekt? Deze instructievideo geeft je verschillende tips om je curriculum vitae op te laten vallen en je hiermee te onderscheiden van andere sollicitatiebrieven. Zo maak je sneller kans op de leuke baan waarnaar jij op zoek bent!

Handleiding

1. Cijfers

Goochel met cijfermateriaal uit je vorige job. Een voorbeeld: "Ik zorgde voor 25% extra verkoop in december 2009". Dit geeft je nieuwe werkgever een gevoel van garantie.

2. Termen

Voeg veel gebruikte termen uit jouw sector of beroep toe aan je CV. Dit wekt de indruk dat je kennis én ervaring hebt in je vakgebied.
Duid alle belangrijke termen in je sollicitatiebrief aan met een fluor-stift. Ziet je cv er hierna uit als een verlichte kerstboom? Dan zit hoeveelheid termen goed.

3. Feedback

Solliciteer op zoveel mogelijk vacatures, zelfs op jobs die ver van huis liggen. Veel sollicitaties leveren feedback op die je kan verwerken voor een nóg betere CV.

4. Geloofwaardigheid vergroten

Beschrijf wat je bereikt hebt in je vorige job (individueel of in team-verband). Hierdoor verhoog je je geloofwaardigheid.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!