Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 913 instructies gemaakt

Hoe kun je jouw wenkbrauwen mooi epileren?

Hoe kun je jouw wenkbrauwen mooi epileren?
Omschrijving

In dit artikel lees je hoe je jouw wenkbrauwen mooi kunt epileren en hoe je dit op de juiste manier doet. Door goed te epileren kun je jouw ogen meer laten spreken, je uitdrukking verzachten en komt je makeup beter tot zijn recht. Maar hoe kun je jouw wenkbrauwen op een mooie manier epileren zodat ze er verzorgd uit zien maar wel hun natuurlijk vorm behouden? Wij geven je graag wat uitleg en tips hiervoor. Zo kom je stralend voor de dag!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Ontsmettende tonic
  • Pincet
  • Kalmerende lotion
  • Wattenschijfjes
  • Online te bestellen bij:
  • Etos.nl

1. Vorm van je gezicht en wenkbrauwen volgen

Kijk goed naar de hoofdlijn van de wenkbrauw. Het is belangrijk dat je bij het epileren de vorm van je gezicht en je wenkbrauwen volgt. Iedere wenkbrauw is verschillend en heeft een eigen boog. Bij het epileren wil je de wenkbrauwen wat strakker en de lijnen wat scherper maken. Haal niet teveel haren weg en epileer stapsgewijs, zodat je rustig kunt kijken hoe het resultaat tussendoor eruit komt te zien. Ben je nog niet zo ervaren met epileren, begin dat met wat haartjes onder de hoofdlijn en eventueel tussen de wenkbrauwen om te zien hoe dat uitpakt. De volgende dag kun je het altijd verder bijwerken.

2. De wenkbrauwen ontsmetten en epileren

Voor je begint met het epileren moet je de wenkbrauwen ontsmetten met een tonic. Zet de pincet onder het haartje en trek deze met de haargroei mee weg. Houd hierbij de huid goed strak, zo kun je de haartjes bijna pijnloos verwijderen. Veeg de losse haartjes weg met een wattenschijfje.
Verwijder de haartjes bij het epileren altijd met de haargroei mee, dat is het minst pijnlijk en voorkomt irritatie van de huid.
Door een pincet te gebruiken kun je snel en nauwkeurig epileren. Zorg voor een goede kwaliteit van de pincet, waarmee je de haartjes goed kunt vastpakken.

3. De geïrriteerde huid kalmeren

Kalmeer na het epileren de wat geïrriteerde huid met een lotion of een zachte huidolie. Zo kan je huid herstellen en trekt de roodheid vanzelf weg.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!