Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 755 instructies gemaakt

Hoe kun je open solliciteren via LinkedIn?

Omschrijving

Een open sollicitatie sturen naar je favoriete organisatie? Dat kan ook via LinkedIn! In deze instructievideo wordt uitgelegd hoe je online kunt solliciteren via dit zakelijke, sociale netwerk. Hoe maak jij jouw profiel zichtbaar voor een potentiële werkgever en hoe benader je deze? Wat tips & trics om jezelf online te profileren en zo wellicht nog iets meer te bereiken naast je standaard open sollicitatiebrief. Veel succes!

Handleiding

1. Functie bepalen

Bedenk welke functie je zou willen hebben en wie degene zou zijn die je hiervoor zou aannemen (directeur, contactpersoon).

2. Zoek degene bij wie je zou willen solliciteren

Selecteer in de zoekbalk 'people' en klik op 'advanced'. Type in de balk 'Tide', rechtsboven in het scherm de functie in van de persoon die je zoekt. Selecteer in het balkje eronder 'current', dat wil zeggen dat deze persoon de functie nu uitoefent. Selecteer via 'Location' Nederland en geef bij 'within' de straal aan waarbinnen je wilt zoeken. Geef de industrie aan en klik op 'search'.
Het is belangrijk dat je de industrie aangeeft, de relatie is minder relevant.

3. De zoekresultaten in beeld

Alle zoekresultaten verschijnen nu in beeld. Klik op één van de resultaten om alle gegevens van de betreffende persoon te lezen. Klik terug om ook de andere resultaten te bekijken.

4. Wat is nu precies een open sollicitatie?

Degene waarvan jij het profiel hebt gelezen kan zien wie er zijn profiel hebben bekeken. Staat daar jouw naam tussen dan kan hij hierop klikken en jouw profiel bekijken. Zorg dat er in je profiel staat dat je op zoek bent naar een bepaalde functie en geef een goede samenvatting van wat je hebt gedaan. Mocht deze persoon iemand zoeken voor zo'n functie dan kan hij rechtstreeks contact met je opnemen en heb je 'open' gesolliciteerd.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!