Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

Hoe kun je open solliciteren via LinkedIn?

Hoe kun je open solliciteren via LinkedIn?
Omschrijving

Een open sollicitatie sturen naar je favoriete organisatie? Dat kan ook via LinkedIn! In dit artikel wordt uitgelegd hoe je online kunt solliciteren via dit zakelijke, sociale netwerk. Hoe maak jij jouw profiel zichtbaar voor een potentiële werkgever en hoe benader je deze? Wat tips & tricks om jezelf online te profileren en zo wellicht nog iets meer te bereiken naast je standaard open sollicitatiebrief.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Functie bepalen

Bedenk welke functie je zou willen hebben en wie degene zou zijn die je hiervoor zou aannemen (directeur, contactpersoon).

2. Zoek degene bij wie je zou willen solliciteren

Je kunt twee dingen doen om je zoekopdracht te starten:
  • Zoeken op een bedrijf waarbij je wilt werken
  • Zoeken op personen die een specifieke functie hebben (bijvoorbeeld 'marketing directeur').

3. Zoeken binnen een LinkedIn bedrijfspagina

Zoek je op een bedrijf? Veel bedrijven hebben een LinkedIn bedrijfspagina. Binnen deze pagina kun je vervolgens zoeken op medewerkers die een voor jouw sollicitatie interessante functie bekleden.

4. Zoeken op een functie

Zoek je op algemene functies? Dan kun je binnen het overzicht aan zoekresultaten dat je krijgt op jouw zoekterm (in dit voorbeeld 'marketing directeur') bekijken welke personen werkzaam zijn bij een bedrijf dat je aanspreekt. Ook kun je soms zien dat er gezocht wordt naar nieuwe medewerkers, door de indicatie op de foto van de persoon ("hiring").

5. De zoekresultaten in beeld

Binnen de zoekresultaten kun je naar de profielen toe van personen die je interesse hebben. Klik op één van de resultaten om alle gegevens van de betreffende persoon te lezen. Klik terug om ook de andere resultaten te bekijken.

6. Wat is nu precies een open sollicitatie?

Degene waarvan jij het profiel hebt gelezen kan zien wie er zijn profiel hebben bekeken. Staat daar jouw naam tussen dan kan hij hierop klikken en jouw profiel bekijken. Zorg dat er in je profiel staat dat je op zoek bent naar een bepaalde functie en geef een goede samenvatting van wat je hebt gedaan. Mocht deze persoon iemand zoeken voor zo'n functie, dan kan hij rechtstreeks contact met je opnemen en heb je 'open' gesolliciteerd. Je hoeft bij deze vorm van 'open sollicitatie' via LinkedIn dus verder niets anders te doen dan je profiel bij iemand onder de aandacht te brengen.

7. Een uitnodiging sturen om te connecten

Een andere mogelijkheid is om de persoon in kwestie een uitnodiging te sturen om te connecten (om onderdeel te worden van elkaars netwerk). In deze uitnodiging kun je kort aangeven dat je graag wilt solliciteren. Bij interesse wordt jouw uitnodiging wellicht geaccepteerd en kun je het contact via een persoonlijk bericht vervolgen.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!