Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 729 instructies gemaakt

Hoe kun je jouw netwerk gebruiken om te solliciteren via LinkedIn?

Omschrijving

Een vacature gevonden waarop je graag wilt reageren? Bekijk, voordat je jouw sollicitatiebrief en curriculum vitae de deur uit doet, eerst eens of je de contactpersoon via je eigen LinkedIn netwerk kunt benaderen. Zo kun je misschien door jouw eigen connecties geïntroduceerd worden bij deze contactpersoon en heb je weer een streepje voor!
In deze instructievideo wordt uitgelegd hoe je via groepen en connecties dit zakelijke medium slim kunt inzetten om te reageren op een vacature. Veel succes bij het solliciteren!
Bron:

Handleiding

1. De vacature

Lees de vacature en kijk of er een contactpersoon vermeld staat.

2. Zoek de contactpersoon

Selecteer met de pijl in de zoekbalk 'people' en typ de naam van de contactpersoon in de balk. Klik vervolgens op 'search'.

3. De contactpersoon benaderen

Stel de contactpersoon staat opLinkedIn en is bijvoorbeeld lid van dezelfde discussiegroep als jij, dan kun je hem eventueel rechtstreeks benaderen. Je kunt ook kijken of jij mensen kent die deze persoon beter kennen en jou bij hem kunnen introduceren.

4. Connecties zoeken via het bedrijf

Selecteer in de zoekbalk 'Companies' en type de naam van het bedrijf in waar je wilt solliciteren. Je ziet nu een lijst van huidige medewerkers. Kijk of er connecties bij zitten die je direct of 'via via' kunt benaderen met het verzoek je te introduceren bij deze contactpersoon.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!