Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Redactielid01

Redactielid01
Heeft 61 instructies gemaakt

Hoe kun je wimpers voller maken?

Omschrijving

Hoe je jouw wimpers voller kunt maken en langer kunt laten lijken, leer je in deze instructievideo. Op basis van de tips die worden gegeven, kun je er op een makkelijke manier voor zorgen dat je ogen meer opvallen. Langere en vollere wimpers laten je ogen meer spreken en zijn daarom zeer gewild. Er wordt regelmatig gebruik gemaakt van nepwimpers of individuele wimpers. Je kunt echter ook je natuurlijke wimpers voller maken. Je zult onder andere leren hoe je een wimperkruller op een goede manier kunt gebruiken en hoe je slim gebruik maakt van mascara. Zo zorg je voor een mooie oogopslag!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden

1. Start met schone wimpers

Om je wimpers voller en langer te kunnen maken, moet je beginnen met schone wimpers. Haal je oude mascara er altijd goed af en zorg dat er geen restjes meer aan je wimpers kleven. Als er toch nog klontjes mascara zijn achtergebleven, dan zul je dat merken bij het aanbrengen van je nieuwe mascara. Deze zal dan sneller gaan klonteren.

2. Wimpers langer maken met een wimperkruller

Om je wimpers mooi te laten krullen, kun je een wimperkruller gebruiken. Ook lijkt het hierdoor alsof je langere wimpers hebt. Vooral bij rechte of korte wimpers, is een wimperkruller erg handig. Open de wimperkruller volledig om vervolgens je wimpers er voorzichtig tussen te klemmen. Begin met het krullen bij de wimperaanzet. Pas wel op dat je niet te dicht bij je ooglid krult. Knijp de wimperkruller een paar seconden dicht en doe hem daarna weer open. Herhaal deze stap bij het midden van de wimpers en daarna bij het uiteinde. Door het krullen lijken je wimpers nu wat langer. Wimpers langer maken met een wimperkruller
Vervang je rubberen bandje op tijd! Anders worden je wimpers te diep in de wimperkruller geduwd wanneer je deze gebruikt. Dit kan ervoor zorgen dat je wimpers afbreken.
Kies voor een goede wimperkruller. Een goede wimperkruller gaat ver open, zodat je makkelijk je wimpers tussen de wimperkruller kunt klemmen. Vaak zitten er ook reserve rubberen bandjes bij. Als je huidige rubberen bandje in het midden een kloofje krijgt, is het tijd om deze te vervangen.

3. Hoe kun je wimpers voller maken met mascara?

Nadat je je wimpers hebt gekruld, is het tijd om mascara aan te brengen om je wimpers voller te maken. Als je niet heel handig bent met het gebruik van mascara, kun je het beste gaan voor een mascara met een fijn borsteltje. Je kunt hiermee nauwkeuriger werken. Begin met het aanbrengen van de mascara bij de wimperaanzet en ga met zigzaggende bewegingen (zie video 2:55-2:59) naar het uiteinde van de wimpers. Met het zigzaggen zorg je ervoor dat de wimpers goed gescheiden worden van elkaar en je mooie volle wimpers krijgt. Ook dekt de mascara dan beter. Beweeg het mascaraborsteltje bij de buitenste wimpers naar buiten. Dit zorgt voor een mooi waaiereffect.
Til je ooglid aan de bovenkant een beetje op, zodat je makkelijker met het mascaraborsteltje bij de aanzet van je wimpers komt. Hoe je dit op een handige manier doet, is goed te zien in de video (zie video 2:43 - 2:47).

4. Wimpers voller maken door oogpotlood te gebruiken

Om je wimpers nog voller te laten lijken, kun je gebruik maken van een goed geslepen zwart of donkerbruin oogpotlood. Til je ooglid weer even op, zodat je makkelijker bij de wimperaanzet komt. Kleur nu met het oogpotlood tussen je wimpers zo dicht mogelijk tegen de wimperaanzet, je bovenste waterlijntje zwart of bruin. Wimpers voller maken door oogpotlood te gebruiken

5. Je wimpers scheiden met een wimperkammetje

Hoewel niet direct noodzakelijk, kan deze stap wel een verschil maken. Vooral als je mascara wat klontert is het gebruik van een speciaal wimperkammetje om je wimpers te scheiden handig. Zet het kammetje onder je wimpers, te beginnen bij de wimperaanzet. Duw het kammetje in zigzaggende bewegingen door je wimpers, maar doe dit heel voorzichtig. Zo voorkom je dat je wimpers afbreken.

6. Een extra laagje mascara aanbrengen

Nadat je je wimpers hebt gescheiden, kun je nog een laatste laagje mascara aanbrengen. Breng dit ook weer in zigzaggende bewegingen aan. Daarna kun je ervoor kiezen om ook een beetje mascara aan te brengen op je onderwimpers.
Door deze stappen te volgen kun je jouw wimpers langer en voller laten lijken met als het goed is, mooie volle wimpers als eindresultaat. Een extra laagje mascara aanbrengen
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!