Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 908 instructies gemaakt

Hoe kun je de perfecte sollicitatiebrief schrijven?

Omschrijving

Om te kunnen solliciteren op vacatures, is het belangrijk om een persoonlijk CV te hebben. Om ervoor te zorgen dat je de juiste start maakt, begin je bij het maken van een goede sollicitatiebrief. Hiermee kun je jezelf onderscheiden van anderen en een perfecte indruk achterlaten. Zo maak je meer kans op de leuke baan waarnaar jij op zoek bent. In deze instructievideo leer je hoe je de perfecte sollicitatiebrief kunt opstellen om de rekruteerder ervan te overtuigen dat jij de aangewezen persoon bent voor deze functie. Je kunt de instructies nalezen in de handleiding hieronder.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Structuur

Gebruik een heldere structuur in je sollicitatiebrief. Vermeld in je brief waar je de vacature hebt gevonden, waarom je reageert en waarom jij de perfecte kandidaat bent. Sluit af met een korte verwijzing naar een toekomstig gesprek.

2. Hoe stel je je op?

Bescheidenheid siert, maar wees niet te ingetogen. Voldoe je niet helemaal aan alle eisen? Bespreek dit dan niet in je brief. Concentreer je op het positieve en laat je talenten goed opvallen.

3. Gouden regels

Een standaardbrief telt zo'n 200 á 300 woorden. Zeg het in je eigen woorden, gebruik een eenvoudige, maar toch mooie woordenschat en vermijd clichés.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!