Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

Hoe kun je een goed CV maken? Tips voor jongeren.

Omschrijving

Een CV heb je nodig om te kunnen solliciteren. CV staat voor Curriculum Vitae. Dit betekent de 'loop van je leven', een overzicht van alle dingen die je tot nu toe hebt gedaan. Het schrijven van een CV is vaak een ingewikkeld klusje waar veel tijd in gaat zitten. In deze instructievideo leer je meer over het doel van een cv en wordt de opmaak van een cv globaal besproken. Je kunt de instructie nalezen in de handleiding hieronder. Succes!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Persoonsgegevens

Begin je CV met je voor- en achternaam, je adres, je telefoonnummer, je emailadres, je geboortedatum en je nationaliteit.

2. Je opleiding en werkervaring

Begin bij het opschrijven met je laatste opleidingen en werk terug naar eerdere opleidingen. Hierna komt je werkervaring. Noem alle baantjes die je tot nu toe hebt gedaan van de supermarkt tot aan een krantenwijk, vrijwilligerswerk en eerdere stages. Vertel bij al deze baantjes kort wat je daar hebt gedaan.

3. Hobby's en sport

Sluit je CV af met je hobby's en sport, maar vertel hier ook bij of je handig bent met de computer. Als je meerdere talen beheerst kun je hier ook over schrijven. Zorg ervoor dat je CV er duidelijk en netjes uitziet. Een goede CV maakt de werkgever nieuwsgierig naar jou.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!