Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Redactielid01

Redactielid01
Heeft 61 instructies gemaakt

Thuiswerken: hoe zorg je voor een ergonomische werkplek?

Omschrijving

Hoe je bij het thuiswerken zorgt voor een ergonomische werkplek, wordt uitgelegd in deze instructie. Er worden tips gegeven voor het inrichten van een verantwoorde thuiswerkplek. Een ergonomische thuiswerkplek is belangrijk om rugklachten en nekklachten bij thuiswerken te voorkomen en het zorgt voor een prettige houding wanneer je bijvoorbeeld veel achter je laptop zit. Hoe je jouw thuiswerkplek goed inricht, leer je in de instructievideo. Onder de instructievideo vind je aanvullende tips en informatie.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. De inrichting van de ergonomische werkplek

Het is belangrijk voor een goede thuiswerkplek dat je een geschikte stoel en een goed bureau hebt. Voor de stoel is het belangrijk dat je heupen iets hoger zitten dan je knieën. Verder moet je je voeten op de grond kunnen zetten. De stoel moet je rug goed kunnen ondersteunen en je moet je er recht in kunnen zitten. Het bureau moet dezelfde hoogte hebben als de armleuningen van de stoel. Heb je geen armleuningen op de stoel? Zorg er dan voor dat de hoogte van het bureau gelijk is aan je ellebogen. De inrichting van de ergonomische werkplek
Denk voor de juiste zithouding in hoeken van 90 graden.

2. Je pc op een ergonomische manier neerzetten

Zorg ervoor dat het beeldscherm van de computer zo'n 50-60 cm van je gezicht af staat. Ook moet de bovenrand van het scherm op ooghoogte zitten. Met een laptop is dit wat lastiger. Om er toch voor te zorgen dat je ook goed kunt thuiswerken met je laptop, kun je je laptop het beste op een stapel boeken zetten. Gebruik een extern toetsenbord en een externe muis.
Gebruik je een extern toetsenbord? Laat het toetsenbord dan plat liggen en klap de pootjes in. Je voorkomt hiermee een tennisarm en/of carpaal tunnel syndroom.

3. Hoe zorg je voor een goede concentratie tijdens het thuiswerken? (extra tips)

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen voor een betere concentratie tijdens het thuiswerken. Zorg om te beginnen voor een opgeruimd bureau. Zet daarnaast je e-mailnotificaties uit en check alleen je e-mail op vaste momenten. Voorkom afleiding van andere apparaten, bijvoorbeeld je telefoon en tablet. Tot slot, probeer jezelf af te zonderen, zodat je niet afgeleid raakt door huisgenoten.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!