Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Redactielid01

Redactielid01
Heeft 61 instructies gemaakt

Hoe kun je een volle paardenstaart maken?

Omschrijving

Hoe je een mooie, volle paardenstaart kunt maken, zelfs met dun haar, leer je in deze instructie. Een paardenstaart is een vrij simpel kapsel dat door veel vrouwen wordt gedragen. Het is alleen niet altijd even makkelijk om je staart goed in model te krijgen. Met deze tips creëer je op basis van een basic staartje, een paardenstaart die voller en mooier oogt. Je leert hoe je volumepoeder en knijpspeldjes kunt gebruiken en hoe je de staart op de juiste manier kunt maken. Zo zorg je ook met dunner haar voor een rijker gevulde staart die wat meer in de buurt komt van een ‘Ariana Grande ponytail’!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden

1. Een staartje maken van het onderste deel van je haar

Voor het maken van dit paardenstaart kapsel verdeel je je haar in 2 delen. Dit doe je door je vingers door het haar te halen, vanaf de bovenkant van je oor. Het bovenste deel van je haar zet je even vast. Dit hoeft niet heel netjes te zijn, je maakt het later namelijk weer los. Borstel vervolgens de onderkant van je haar heel goed en zet het vast in een strakke staart.

2. Het bovenste deel van je haar touperen

Maak het bovenste deel van je haar weer los en toupeer het een beetje. Dit doe je door een stuk haar te pakken en lichtjes tegen de haarrichting in, te borstelen. Het gedeelte van je haar rondom de kruin toupeer je iets meer. Het bovenste deel van je haar touperen

3. De lage paardenstaart maken

Na het touperen ga je de paardenstaart maken. Dit doe je door het bovenste deel van je haar weer samen te voegen met het onderste deel van je haar. Maak voorzichtig het elastiekje los aan de onderkant, maar houd je haar vast. Pak vervolgens het bovenste deel van je haar met het onderste deel samen en doe al het haar in een staart.

4. Een volle paardenstaart maken met volumepoeder

Je hebt nu de paardenstaart gemaakt. Om je paardenstaart voller te maken ga je nu volumepoeder aanbrengen bij de aanzet van je staart. Volumepoeder maakt je haar stug en een beetje kleverig. Hierdoor krijg je meer textuur in je haar. Breng het volumepoeder aan tussen het haar van je staart en aan de buitenkant ervan. Schud je paardenstaart daarna een beetje, zodat het volumepoeder zich goed kan verspreiden door het haar.
Volumepoeder kan je haar uitdrogen. Gebruik het daarom alleen bij de aanzet van je haar en niet bij de puntjes. De aanzet van je haar kan dit hebben, aangezien dit doorgaans iets vetter is.

5. Je paardenstaart voller maken met een knijpspeldje

Om je paardenstaart nog meer volume te geven kun je een knijpspeldje toevoegen aan je staart. Haal het bovenste deel van je staart omhoog en doe hier het knijpspeldje in. Laat je staart daarna weer hangen en je ziet dat je paardenstaart nu een mooiere boog heeft. Je paardenstaart voller maken met een knijpspeldje

6. Het elastiek in je paardenstaart kapsel wegwerken

Als laatste kun je het elastiekje wegwerken om je staart. Dit ziet er mooier uit. Neem een lok uit het onderste deel van je staart en draai deze rondom het elastiek. Het uiteinde kun je vastzetten met een schuifspeldje. En zo kun je een mooie volle paardenstaart maken! Het elastiek in je paardenstaart kapsel wegwerken
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!