Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Redactielid01

Redactielid01
Heeft 61 instructies gemaakt

Welke MacBook moet ik kiezen? Uitleg en tips

Omschrijving

Welke MacBook je het beste kunt kiezen en waarop je moet letten, wordt uitgelegd in deze instructie. Apple werkt met twee modellen: de MacBook Pro en de MacBook Air. Kenmerken van de beide modellen worden besproken en aan de hand van de keuzehulp en de tips in de instructie, kun je bepalen welke MacBook het beste bij je past. Zo wordt het kiezen van een MacBook een stuk eenvoudiger en kun je goed voorbereid een Apple laptop kopen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Apple Macbook, o.a. te koop bij Coolblue

1. Wanneer kies je voor de MacBook Air?

Je kunt het beste kiezen voor de MacBook Air, voor dagelijkse werkzaamheden, waarbij je weinig rekenkracht nodig hebt. De schermgrootte van een MacBook Air is 13 inch en de MacBook Air heeft een Dual Core i5 processor. Je kunt kiezen uit 8 GB of 16 GB werkgeheugen. Verder heeft deze MacBook een retina display met een resolutie van 2560 x 1600 pixels, voor een optimale kijkervaring. De Macbook Air is qua gewicht iets lichter dan de Macbook Pro.
Een retina display heeft een erg hoge resolutie waardoor kleuren en details zeer goed worden weergegeven. Retina is een term die door Apple wordt gebruikt om de kwaliteit van de beeldschermen aan te duiden.

2. Wanneer kies je voor de MacBook Pro?

Als je een krachtigere laptop nodig hebt met veel rekenkracht, dan kun je beter kiezen voor de MacBook Pro. Je kunt hierbij kiezen voor een schermgrootte van 13 inch of 15 inch. Bij 13 inch zit een werkgeheugen van maximaal 16 GB RAM en een Quad Core i5 of i7 processor. Bij de MacBook Pro van 15 inch zit een werkgeheugen van maximaal 32 GB RAM en een 6 core processor i7, i8 of i9.
Ook de MacBook Pro heeft een retina scherm met een hoge resolutie. Het scherm van de Macbook Pro kan relatief nog iets meer kleurtinten weergeven dan het scherm van de Macbook Air. De Macbook Pro is qua rekenkracht en schermspecificaties dus erg geschikt als je veel met grafische programma's werkt.
Een MacBook Pro heeft een speciale touchbar. Deze vervangt de functietoetsen van het toetsenbord. De functietoetsen die je kunt gebruiken in de touchbar, zijn afhankelijk van het programma dat je hebt geopend.

3. De keuze voor MacBook met macOS

Alle MacBooks draaien op macOS. Dit is een speciaal besturingssysteem, dat ontwikkeld is door Apple. Dit besturingssysteem heeft verschillende voordelen en is alleen te vinden op apparatuur van Apple. De laptops zijn hierdoor stabiel, lopen niet snel vast en gaan lang mee. Ook gaat de batterij op één lading tot wel 10 uur mee. Verder zijn bijna alle programma's voor Windows, ook speciaal gemaakt voor macOS. De keuze voor MacBook met macOS

4. De aansluitmogelijkheden van een MacBook

Een MacBook heeft minder aansluitmogelijkheden dan een laptop met Windows. Daarom heeft een MacBook tegenwoordig een USB C met Thunderbolt 3 ondersteuning. Met deze aansluiting kun je bijvoorbeeld een HDMI kabel of USB kabel aansluiten, maar heb je wel een speciale adapter nodig. Een MacBook heeft echter nog wel een koptelefoonaansluiting.
Hopelijk kun je met deze tips de juiste keuze maken en weet je beter welke Macbook je moet kiezen!

Misschien ook interessant:
>> Laptop kopen als student: 8 handige tips!
>> Laptop keuzehulp: 6 tips voor de juiste keuze.
>> Aankoop laptop: scherm resolutie en scherm grootte uitgelegd. De aansluitmogelijkheden van een MacBook
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!