Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Redactielid01

Redactielid01
Heeft 61 instructies gemaakt

Laptop kopen als student: 8 handige tips!

Omschrijving

In deze instructie worden handige tips gegeven, voor als je als student een laptop wilt kopen. Voor het aanschaffen van een nieuwe laptop zijn er verschillende punten waarmee je als student rekening moet houden. Aan de hand van de tips, weet je waarop je moet letten bij het kopen van een laptop voor school of studie. Zo kun je een goede en weloverwogen keuze maken.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Maat en gewicht van de laptop

Voor een student is een laptop die licht en dun is, ideaal. Zo kan je de laptop gemakkelijk overal naartoe nemen! Je kunt daarom het beste een laptop van maximaal 14 inch kopen.

2. Het besturingsprogramma van de laptop

Goedkope laptops draaien in de meeste gevallen op Windows. Als je graag MacOS als besturingssysteem wilt, dan kost een laptop al snel meer dan €1000. Een andere optie is een Chromebook. Een Chromebook draait op ChromeOS. Dit is het besturingssysteem van Google.
Niet alle software kan geïnstalleerd worden op een Chromebook! Let dus op bij je opleiding, welke software je nodig zult hebben gedurende je studie voordat je tot deze aankoop over gaat.

3. De processor van de laptop

Wanneer je alleen teksten schrijft, informatie opzoekt en presentaties zal maken op de laptop, dan hoef je niet een hele krachtige laptop te kopen. Een Intel Core i3 processor zit in de meeste goedkope laptops en is voor deze taken voldoende. Als je aan een grafische opleiding studeert en bijvoorbeeld veel aan videobewerking doet, dan is een In Intel Core i3 processor niet genoeg. Je kunt bij je aanschaf dan beter gaan voor een Intel Core i5, i7 of i9 processor. De processor van de laptop

4. De accuduur van de laptop

Als student is het belangrijk dat de accu van je laptop lang meegaat. Je wilt niet in een college zitten en een lege accu hebben, zonder oplaadplek in de buurt. Daarom is het belangrijk om reviews te lezen over de accuduur van de laptop.

5. De aansluitingen van de laptop

Let op de aansluitingen van de laptop. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn, als je thuis een groter beeldscherm hebt om op te werken. Je kunt de laptop dan gemakkelijk aansluiten aan het beeldscherm.

6. Als student een laptop met korting kopen

Veel bedrijven geven speciale korting aan studenten. Een tip is dus om daarop te letten, wanneer je een laptop gaat kopen. Dat kan je gemakkelijk veel geld schelen!

7. Goedkope online software voor de laptop

Als student kun je op veel websites goedkope online software kopen voor op je laptop. Voorbeelden hiervan zijn Surfspot en Slim.nl. Goedkope online software voor de laptop

8. Goede bescherming voor de laptop

Om je laptop goed te beschermen, kun je deze het beste in een laptoptas doen of gebruik maken van een speciale laptophoes.

We hopen dat je met deze tips als student de juiste keuze kunt maken bij het aanschaffen van een nieuwe laptop!

Misschien ook interessant:
>> Welke Macbook moet ik kiezen? Uitleg en tips
>> Laptop keuzehulp: 6 tips voor de juiste keuze
>> Aankoop laptop: schermresolutie en schermgrootte uitgelegd
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!