Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 693 instructies gemaakt

Hoe kun je varkensrollade met verse kruidenvulling maken?

Omschrijving

Rollade is een gerecht waarbij verschillende gekruide plakken vlees om elkaar heen worden gedraaid. Om de rollade bij elkaar te houden, kun je een touwtje gebruiken. Rollade is een feestelijk vleesgerecht dat tijdens feestdagen als kerst en Pasen veel wordt gegeten. In deze instructievideo leer je hoe je gemakkelijk zelf een varkensrollade met (verse) kruidenvulling kunt maken. In de handleiding hieronder, vind je het recept en de ingrediënten terug. Eet smakelijk!

Handleiding
Benodigdheden

1. Voorbereiding kruidenvulling

Snij de basilicum, bieslook, peterselie en dragon (of andere kruiden) in fijne stukjes en doe dit in een schaal. Rasp nu de citroen tot je ongeveer twee eetlepels hebt en doe dit ook in de schaal. Voeg tenslotte nog één geperst teentje knoflook en twee eetlepels olie toe.

2. Voorbereiding rollade

Strooi wat peper en zout op de plak vlees en bedek dit geheel met de kruidenvulling. Rol de rollade dan op en bind deze samen met drie touwtjes. Strooi vervolgens nog wat peper en zout bovenop de rollade. Voorbereiding rollade

3. In de pan

Doe drie eetlepels olie in de pan en bak de rollade in 3-4 minuten rondom bruin. Leg de rollade dan in een ovenschaal, voeg de andere drie teentjes knoflook toe aan de schaal en schenk de vleesjus over de rollade heen.

4. In de oven

Verwarm je oven op 170 graden en laat de rollade gemiddeld 45 minuten lang braden.
Is het vleessap roze, dan is het vlees nog niet geheel gaar. Als de rollade gaar is, dan is het vleessap kleurloos.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!