Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

Hoe kun je varkensrollade met verse kruidenvulling maken?

Hoe kun je varkensrollade met verse kruidenvulling maken?
Omschrijving

Rollade is een gerecht waarbij verschillende gekruide plakken vlees om elkaar heen worden gedraaid. Om de rollade bij elkaar te houden, kun je een touwtje gebruiken. Rollade is een feestelijk vleesgerecht dat tijdens feestdagen als kerst en Pasen veel wordt gegeten. In dit recept leer je hoe je gemakkelijk zelf een varkensrollade met (verse) kruidenvulling kunt maken. Welke ingrediënten je ervoor nodig hebt, lees je hieronder. Eet smakelijk!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden

1. Voorbereiding kruidenvulling

Snij de basilicum, bieslook, peterselie en dragon (of andere kruiden) in fijne stukjes en doe dit in een schaal. Rasp nu de citroen tot je ongeveer twee eetlepels hebt en doe dit ook in de schaal. Voeg tenslotte nog één geperst teentje knoflook en twee eetlepels olie toe.

2. Voorbereiding rollade

Strooi wat peper en zout op de plak vlees en bedek dit geheel met de kruidenvulling. Rol de rollade dan op en bind deze samen met drie touwtjes. Strooi vervolgens nog wat peper en zout bovenop de rollade. Voorbereiding rollade

3. In de pan

Doe drie eetlepels olie in de pan en bak de rollade in 3-4 minuten rondom bruin. Leg de rollade dan in een ovenschaal, voeg de andere drie teentjes knoflook toe aan de schaal en schenk de vleesjus over de rollade heen.

4. In de oven

Verwarm je oven op 170 graden en laat de rollade gemiddeld 45 minuten lang braden.
Is het vleessap roze, dan is het vlees nog niet geheel gaar. Als de rollade gaar is, dan is het vleessap kleurloos.

5. De rollade serveren

Is de rollade gaar, haal deze dan uit de oven, dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de rollade 10 minuten rusten. Serveer de rollade daarna op een mooie schaal of snij de rollade in plakken en dien het direct op. Garneer de rollade naar wens met wat verse kruidentakjes, zoals rozemarijn.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!