Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 406 instructies gemaakt

Verrassend en modern advent kerststukje maken.

Omschrijving

In deze instructievideo leer je hoe je een moderne versie van een adventskrans kunt maken: een adventstuk met vetplanten, kerstgroen en glasgrind. Weer eens wat anders dan het maken van een traditioneel kerststuk. En na de kerst kun je van deze kerstdecoratie gewoon in 'no time' een mooie tafeldecoratie maken waar je ook na de feestdagen nog lang plezier van hebt.
Onder de video vind je een geschreven instructie en een overzicht van de benodigdheden voor je advent kerststuk. Veel plezier met het maken ervan. Wij wensen je alvast een ‘warme’ Adventstijd en kerst toe.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
De advent begint altijd op een zondag vier weken voor kerst en is de tijd waarin men zich voorbereidt op Kerstmis. Dit is ook de zondag waarop je de eerste van de vier kaarsen in het kerststuk aansteekt. Begin dus op tijd met het maken van je advent kerststukje!

1. De kaarsen in de plantenschaal zetten

Prik in de onderkant van iedere kaars een stevig stokje. Zet daarna de kaarsen mooi verdeeld en met voldoende tussenruimte in de schaal. Druk ze daarbij goed met het stokje in de aarde, zodat ze stevig in de schaal blijven staan en niet omvallen.
Kies voor een mooi en rustig geheel van kaarsen, bijvoorbeeld in de kleur van je schaal.

2. De vetplantjes in de schaal zetten

Zet de vetplanten in de schaal tussen en rond de kaarsen, zodat de kaarsen omringd worden door de plantjes. De vetplantjes in de schaal zetten

3. Het IJslands mos toevoegen

Vul de holtes tussen de plantjes op met IJslands mos. Stop hier en daar ook wat gewoon mos tussen de plantjes, voor een extra kleuraccent.

4. Het glasgrind toevoegen

Bekijk nu rustig op welke plekjes aan het geheel nog iets kan worden toegevoegd en vul deze gaatjes op met het glasgrind. Het glasgrind toevoegen

5. Het kerststukje maken

Bepaal waar het leuk is om een kerstaccent toe te voegen en leg daar een kerstballetje. Steek zo hier en daar een glazen dennenappel of andere kerstversiering bij de planten en voeg daarna nog een bessentakje toe. Het kerststukje maken
Je kunt als versiering gelijke items nemen in dezelfde kleur -zoals bijvoorbeeld zilver-, maar ook verschillende, gekleurde items voor een wat kleurrijker kerststukje. Houd dus de stijl aan die past bij jezelf of je interieur.

6. Kerstgroen erbij steken

Steek, om je advent kerststukje helemaal af te maken, op een paar plaatsen nog wat kerstgroen erbij en de adventtijd kan beginnen! Klaar is je originele variant op de adventkrans. Kerstgroen erbij steken
Verwijder de kerstversiering, het kerstgroen en het bessentakje om ook na kerst nog veel plezier van je plantenbakje te hebben.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!