Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 909 instructies gemaakt

Hoe kun je varkenshaas in bruschetta saus met appel maken?

Omschrijving

Met varkenshaas zijn talloze combinaties mogelijk. Je kunt varkenshaas zowel gebruiken in de Hollandse keuken, als in diverse buitenlandse. In deze instructievideo leer je hoe je varkenshaas in bruschetta saus met appel kunt bereiden. Een heerlijk gerecht voor de feestdagen geschikt als een compleet hoofdgerecht, maar ook geschikt voor een brunchgerecht en zelfs als voorgerecht. (Bron: Superdeboeronline)

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • (superieur) varkenshaas
  • 2 geschilde appels zonder klokhuis
  • fijngehakte rozemarijnnaaldjes
  • satéprikkers
  • bruschetta saus

1. Voorbereiden varkenshaas

Braad de varkenshaas iets aan in een koekenpan en leg het dan in een ovenschaal zonder deksel. Bak het af in de oven op 180 graden, ongeveer 20 minuten.
Pak het varkenshaasje even in aluminiumfolie, dan blijft het sappig en warm.

2. Appel en bruschetta saus bereiden

Snij de appel in gelijkmatige plakjes en steek de stukjes appel met een rondje uit, zodat je mooie ronde stukjes appel krijgt. Doe wat boter in de pan en laat het uitbruisen, maar niet bruin worden. Leg de appelplakjes in de pan en bak ze rondom bruin in de boter. Als ze een mooie kleur krijgen zijn ze nagenoeg gaar. Snij de varkenshaas in gelijkmatige stukjes en doe de rozemarijnnaaldjes bij de bruschetta saus. Gebruik de kant-en-klare saus of maak zelf een vleessaus.

3. Serveren

Leg de stukjes varkenshaas op een bord en leg de stukjes appel daar bovenop. Hierna doe je de stukjes olijf en tomaat op het stukje appel en leg hier vervolgens nog een stukje varkenshaas op. Probeer de saus met een lepel zo mooi en zo netjes mogelijk op de varkenshaas te napperen. Nu alleen nog de satéprikkers om het gerecht bij elkaar te houden
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!