Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 406 instructies gemaakt

Eetbare en makkelijke surprise maken: een pannenkoekentaart.

Omschrijving

Deze Sinterklaas surprise is simpel te maken van pannenkoeken en erg leuk en lekker! Met deze verrassende maar makkelijke surprise zul je op pakjesavond zeker indruk maken. De instructievideo leert je hoe je de pannenkoekentaart moet maken en je Sinterklaas cadeau in de surprise taart kunt verstoppen. Onder de video vind je de korte, geschreven versie van de instructie, alsmede het benodigdhedenlijstje voor het maken van de pannenkoekentaart. Wij wensen je een fijne Sinterklaasavond toe!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Voor de eetbare surprise heb je nodig:
  • Sintcadeautje
  • koude pannenkoeken, zelf gebakken of kant-en-klare (hoeveelheid afhankelijk van formaat Sinterklaas cadeautje)
  • chocolade pasta
  • klein formaat Sinterklaas snoepgoed
  • groot, rond plat bord
  • lang scherp mes
  • plat mes
  • transparant inpakfolie
  • rolletje plakband

1. De pannenkoeken stapelen

Allereerst gaan we de basis van de surprise maken. Neem een vlak, rond bord en stapel hierop een aantal pannenkoeken netjes op elkaar. Het aantal te stapelen pannenkoeken is afhankelijk van de grootte van je cadeau. De stapel van de pannenkoekentaart moet hoog genoeg zijn om je cadeau onzichtbaar in te kunnen verstoppen. Houd een paar pannenkoeken apart om het cadeau, en dus ook de taart, later mee af te dekken.
Je kunt de pannenkoeken zelf bakken of kant-en-klare pannenkoeken kopen. Ga je zelf bakken dan kun je dit al een dag van tevoren doen, aangezien de pannenkoeken voor gebruik koud moeten zijn.

2. Een gat in de gestapelde pannenkoeken snijden

Snijd, als de stapel van de pannenkoekentaart hoog genoeg is, met een lang scherp mes een vierkant gat in het midden van de pannenkoeken. Het uitgesneden gat moet groot en diep genoeg zijn om later je cadeau in te kunnen stoppen, zonder dat dit boven de pannenkoeken uitsteekt. Een gat in de gestapelde pannenkoeken snijden

3. Het Sinterklaas cadeau erin verstoppen

Verpak het cadeau in een mooi sinterklaas papiertje. Verstop het cadeau in je surprise door het in het gat te stoppen dat je middenin de pannenkoekentaart hebt gemaakt. Leg daarna ook de achtergehouden pannenkoeken op de taart om de eetbare surprise goed af te dekken en het cadeau erin onzichtbaar te maken.
Zorg dat het cadeau goed is afgedekt. Let ook erop dat er geen bolling ontstaat in de bovenste pannenkoeken waarmee je de surprise afdekt. Om dit te voorkomen is het dus belangrijk dat de onderste stapel pannenkoeken (de basis) hoog genoeg is om het cadeautje volledig in te laten wegzakken.

4. De surprise taart maken

Besmeer de bovenste pannenkoek met chocoladepasta en druk in de pasta als versiering wat klein formaat Sinterklaas snoepgoed, zoals chocolade beestjes, chocolade geld, pepernoten en zo meer. Leg voor een feestelijk effect ook rondom de pannenkoekentaart wat snoepgoed. De surprise taart maken

5. De surprise inpakken

Pak de pannenkoekentaart samen met het bord in, in transparant inpakfolie. En klaar is deze snelle en makkelijke surprise. Op naar een geslaagde Sinterklaasavond! De surprise inpakken
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!