Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Allerhande

Allerhande
Heeft 81 instructies gemaakt

Hoe kun je ouderwetse oliebollen bakken van zelfgemaakt beslag?

Omschrijving

Zelf oliebollen maken? Dat is helemaal niet zo moeilijk! In deze instructievideo wordt stap voor stap uitgelegd hoe je zelf beslag kunt maken en je de oliebollen kunt frituren in een pan. Daarnaast wordt gelijk getoond hoe je gevulde oliebollen kunt bereiden! Dus ouderwetse oliebollen maken of vullen met appel, krenten, rozijnen en sukade bijvoorbeeld? Deze kok toont je het geheim van een lekkere bol.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
Zet een raam open en knoop een doek om je hoofd. De geur van oliebollen blijft lang hangen en trekt overal in!
Uitgaande van de hoeveelheden op het benodigdhedenlijstje kun je ongeveer 25 bollen bakken.

1. Gistmengsel maken

Verwarm de melk in een steelpan tot lauwwarm. Schenk de gist en suiker in een schaaltje. De kok waarschuwt dat het gistmengsel echt moet schuimen, anders rijst het beslag niet goed. Zeef de bloem.

2. Beslag roeren

Klop het ei los en maak een kuiltje in de bloem. Schenk daarin het gistmengsel, de rest van de melk, het losgeklopte ei en een mestpunt zout. Roer dit met de garde tot een glad beslag.

3. Rijzen van het beslag

Dek de kom af met een schone, vochtige, warme theedoek en laat het beslag een uur rijzen.

4. Frituren van de bollen

Verhit zonnebloemolie tot 180 graden Celsius. Schep met twee ingevette lepels hoopjes beslag uit de kom, laat deze in de olie zakken. Niet meer dan vier oliebollen bakken tegelijk en bak ze niet te groot.

5. Gevulde oliebollen maken

Stap 1 en 2 zijn gelijk aan het basisrecept Oliebollen bakken. In stap drie schil je een appel en snijd je deze in kleine blokjes. Rasp de schil van een sinaasappel. Doe de appel, schil, rozijnen, krenten en sukade in een kom en voeg daarbij 1 eetlepel bloem. Schenk het beslag erbij en meng het tot een geheel. De gevulde oliebollen bakken in de olie en bestrooi met poedersuiker. Gevulde oliebollen maken
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!