Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

Hoe kun je jouw ramen professioneel lappen?

Omschrijving

Het streeploos zemen van je ramen is een hele uitdaging. Hoe doe je dat dus precies? In deze instructievideo wordt door schoonmaakbedrijf Cascogne Groep duidelijk uitleg gegeven over de manier waarop jij je ramen spik en span kunt schoonmaken! Succes!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Huishoudtrapje
  • Spons
  • Raamwisser
  • Microvezeldoekjes, twee stuks
  • Druppeltje afwasmiddel
Meer dan een druppeltje afwasmiddel hoef je niet in het water te doen. Het gaat er enkel om dat de oppervlaktespanning verbroken wordt waardoor het water beter schoonmaakt.

1. Kozijn

Begin met het nat afnemen van het kozijn. Als het heel vies is dan kun je een schoonmaakmiddeltje gebruiken.

2. Ramen

Neem nu het raam af. Buiten kun je een goede natte spons hiervoor gebruiken. Doe binnen wat rustiger aan met de hoeveelheid water die je gebruikt. Neem het raam helemaal af en knijp de spons vervolgens uit. Maak de zijkanten en bovenkanten van het raam met de uitgeknepen spons vast droog.
Door de zij- en bovenkanten van het raam vast droog te maken, voorkom je dat er druppels naar beneden vallen tijdens het droogwissen van de ruit.

3. Raamwisser

Trek de ruit met de raamwisser droog. Let erop dat je in één haal van boven naar beneden of van links naar rechts werkt en niet in stukjes. Droog de wisser na elke streek met de uitgeknepen spons af.
Je kunt de wisser tussendoor ook met een doekje droogmaken. Als je veel ramen hebt dan is je doekje alleen snel nat. Een spons is in zo'n geval dus beter.

4. Finishing touch

Droog de onderkant van het raam met de spons na om het overtollig water weg te halen. Voor de finishing touch droog je het raam met het microvezeldoekje nog even helemaal na.
Gebruik geen ammonia of spiritus. Dit is niet nodig en alleen maar slecht voor het milieu!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!