Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 404 instructies gemaakt

Carpaccio recept: voor een makkelijke en authentieke salade.

Carpaccio recept: voor een makkelijke en authentieke salade.
Omschrijving

Met dit carpaccio recept maak je op een makkelijke manier een authentieke carpaccio salade met zelfgemaakte dressing. Volgens het originele carpaccio recept wordt het vlees gegarneerd met een romige saus, rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. In deze instructie kun je zien hoe je dit moet doen. Naast een stapsgewijze uitwerking van het recept van deze rundercarpaccio, vind je ook een compleet lijstje met benodigdheden.
De carpaccio salade is makkelijk om te maken, ook als je een wat minder bedreven kok bent. Veel kookplezier gewenst!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • voor 6 personen:
  • carpaccio: 450 gram kant en klaar gekocht of zelf gesneden
  • mayonaise: 2 eetlepels
  • slagroom: 1/2 eetlepel
  • worcestersaus:1 theelepel
  • mosterd: 1 theelepel
  • cognac: een scheutje
  • citroensap: een paar druppels
  • witte peper: een snufje
  • rucola: 30 gram
  • pijnboompitten: 3 eetlepels
  • Parmezaanse kaas: 75 gram geraspt
  • En verder:
  • platte borden, klein formaat
  • vleestang - Coolblue
  • een kom
  • een eetlepel
  • een theelepel
  • garde
  • sauslepel

1. De carpaccio verdelen over de borden

De carpaccio kun je kant en klaar gesneden kopen. Je kunt ook van een stuk ossenhaas, kogelbiefstuk of rosbief zelf carpaccio snijden. Gebruik hiervoor een extra scherp, groot glad mes of een snijmachine. Probeer de plakjes vlees niet dikker te snijden dan 3 mm.
Verdeel de carpaccio over de borden en rangschik dakpansgewijs op elk bord de dungesneden plakjes vlees. Dek de borden af met huishoudfolie en zet ze even opzij.
Gebruik geen vork om de plakjes vlees mee op te pakken! Met een vork prik je gaatjes in het vlees waardoor de vleessappen eruit lopen en de carpaccio minder sappig wordt.
Let vooral op dat er geen vleessappen lekken op andere etenswaren en was het bord waarop het rauwe vlees heeft gelegen na gebruik direct af in de vaatwasser of met heet water! Pas daarna kun je het bord opnieuw gebruiken.
Zelf gesneden carpaccio is meestal wel iets dikker, maar je proeft hierdoor ook iets beter de smaak van het vlees.

2. De saus voor de carpaccio maken

Doe de mayonaise met de slagroom, de mosterd, de worcestersaus, de cognac, het citroensap en een snufje peper in een kom en roer alles met een garde goed door elkaar tot een mooie gladde saus.

3. De saus over de carpaccio salade verdelen

Verwijder de folie van de borden en verdeel speels kleine beetjes saus over ieder portie carpaccio. Gebruik de saus alleen als garnering en bedek het vlees nooit helemaal met saus. De lekkere malse smaak van de carpaccio salade zou hierdoor verloren gaan. De saus over de carpaccio salade verdelen

4. De overige garnering aanbrengen

Leg zo hier en daar een blaadje rucola op het vlees en strooi er een paar pijnboompitjes over. Schaaf tot slot nog wat geraspte Parmezaanse kaas over de carpaccio salade en klaar is je authentieke carpaccio recept. Geniet ervan! De overige garnering aanbrengen
Gebruik nooit te veel garnering! Je proeft dan door de garnering het vlees niet meer.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!