1. De cappuccino
Gebruik niet te veel koffie, gewoon 1/3 kopje. Neem niet méér koffie om een sterkere espresso te maken, maar kies een aangepaste koffiesoort. Een donkere koffieboon heeft een sterkere smaak. Zorg dat je een goede espresso machine hebt, die een mooi laagje op je koffie achterlaat.
2. Het schuim
Blaas wat minder lucht in de melk dan gebruikelijk, waardoor het schuim iets dunner (minder lobbig) wordt. Je kunt natuurlijk ook de eerste dot schuim uit de kan schenken, zodat je het wat dunnere schuim overhoudt.
Neem volle melk of half volle met een scheut koffiemelk. Koude melk schuimt makkelijker dan hete melk.
Het mooiste hartje maak je met schuim dat wat minder lobbig is dan het schuim voor een capuccino.
3. Het hartje schenken
Schenk het schuim in het midden van de kop door de koffielaag heen. Als de kop bijna gevuld is, schenk dan af in een rechte lijn door het figuurtje heen, om zo het hartje af te maken.
Bekijk voor het afschenken deze handeling goed in de video.
Als de kop tot 2/3 is gevuld kun je door een tik op de rand meer schuim laten meekomen.