Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Allerhande

Allerhande
Heeft 81 instructies gemaakt

Biscotti koekjes maken met cranberry en chocolade, een feestelijke traktatie.

Omschrijving

Biscotti koekjes kun je makkelijk zelf maken. Heerlijk om te serveren bij de koffie of thee voor Kerst of gewoon om te bakken als koekje voor een feestelijke gelegenheid. Met deze ambachtelijk gebakken amandelkoekjes zul je jouw gasten zeker verrassen en geef je een leuke, Italiaanse twist aan het koekje bij de koffie.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
 • Voor ongeveer 30 stuks:
 • 1 sinaasappel
 • 60 gram boter (op kamertemperatuur)
 • 100 gram fijne kristalsuiker
 • 1 theelepel vanille-aroma
 • 300 gram bloem
 • 3 eieren
 • 1,5 theelepel bakpoeder
 • 0,5 theelepel zout
 • Gedroogde cranberries, 50 gram
 • Bruine amandelen, 100 gram
 • Witte chocoladereep, 75 gram
 • Pure chocoladereep, 75 gram
Verwarm de oven alvast voor op 160 graden.

1. Sinaasappel raspen

Boen de sinaasappel onder de kraan goed schoon. Rasp de schil van de sinaasappel vervolgens boven een kommetje of bord.

2. Beslag maken

Mix in een beslagkom de boter, sinaasappelrasp, de suiker en het vanille-aroma met een mixer zo'n 5 minuten goed door elkaar totdat er een luchtig en romig geheel ontstaat. Voeg daarna één voor één de eieren toe en klop deze goed door het beslag.
Voeg het nieuwe ei pas toe als het vorige ei helemaal is opgenomen.

3. Bloem toevoegen

Zeef nu de bloem, het bakpoeder en het zout boven een kom. Voeg dit vervolgens toe aan het beslag en roer het er goed doorheen.

4. Cranberries en noten toevoegen

Roer nu de cranberries en amandelen door het deeg. Verdeel het deeg daarna in twee gelijke delen. Vorm hier twee staven van ongeveer 30 centimeter lengte, 5 centimeter breedte en 1,5 centimeter hoogte. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg daar voorzichtig de staven op. Plaats de bakplaat in het midden van de oven. Haal de staven na ongeveer 30 minuten eruit. De oven kun je aan laten staan want de biscotti koekjes mogen er na het snijden nog een keer in.
Zorg ervoor dat je je handen met bloem bestrooid of even invet voorafgaand aan het kneden van het deeg, zodat het deeg niet aan je handen blijft kleven als je de staven gaat vormen.

5. Staven snijden

Laat de staven, nadat je ze uit de oven hebt gehaald, ongeveer 5 minuten afkoelen. Snijd ze vervolgens in schuine plakken van ongeveer 2 centimeter breed. Leg de plakken op de bakplaat, plaats deze terug in de oven en laat de biscotti koekjes nog 15 minuten bakken. Als de koekjes klaar zijn, dan kun je ze uit de oven halen en laten afkoelen. Reken voor het afkoelen van de koekjes ongeveer 2 uur.

6. Chocolade smelten

Breek de witte chocolade in stukjes en doe ze in een magnetronbestendig schaaltje. Laat de chocolade in ongeveer 30 seconden op 800 watt in de magnetron smelten. Haal het schaaltje uit de magnetron en roer de chocolade even door. Zet het schaaltje opnieuw in de magnetron en laat de chocolade nog eens op 800 watt in 30 seconden verder smelten.
Doe hetzelfde met de pure chocolade, zodat je twee schaaltjes met vloeibare chocolade hebt. Neem een lepel, doe er wat vloeibare chocolade op en decoreer de koekjes in zigzagbewegingen met pure en witte chocolade. Laat de chocolade even uitharden en... smullen maar, van die ambachtelijk gemaakte biscotti koekjes!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!