Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Allerhande

Allerhande
Heeft 81 instructies gemaakt

Halloween traktatie: griezelige meringue spookjes maken.

Omschrijving

Als je op zoek bent naar leuke Halloween ideeën of een originele kindertraktatie, dan zijn deze eiwit spookjes makkelijk en leuk om te maken! Geschikt om uit te delen of gewoon om als origineel Halloween gebakje te serveren bij de koffie. Hoe je de meringues kunt maken, dat leer je in deze instructievideo. In de geschreven uitleg onder de video vind je de ingrediënten en het stapsgewijze recept voor de spookjes terug.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Ingrediënten voor ongeveer 18 spookjes:
  • Citroen, 1 stuk
  • Eieren, 4 stuks (kamertemperatuur)
  • Witte basterdsuiker, 225 gram
  • Maizena, 2 theelepels
  • Chocoladeschrijfstiften, 3 stuks
  • En verder:
  • Mixer
  • Spuitzak (met gladde spuitmond)
  • Bakpapier
  • Beslagkom
Verwarm de oven alvast voor op 100 graden.

1. Ontvetten van kom en gardes

Snijd een citroen door de helft. Ontvet met een halve citroen de beslagkom en de gardes. Ontvetten van kom en gardes

2. Eieren splitsen

Splits -voorzichtig- de eieren. Alleen het eiwit wordt verder gebruikt. Eieren splitsen
Er mag geen enkel spoortje van het eigeel (de dooier) in het eiwit achterblijven!

3. Eiwit stijf kloppen

Klop vervolgens met de mixer het eiwit stijf. Als het eiwit in volume is verdubbeld en er slappe pieken ontstaan, dan kun je de basterdsuiker toevoegen. Doe dit lepel voor lepel, zodat de suiker en het eiwit zich goed vermengen. Eiwit stijf kloppen

4. Maizena toevoegen

Voeg tenslotte twee theelepels maizena toe. Als het eiwit glanst en pieken vormt, dan ben je klaar met mixen en is het eiwit mengsel gereed voor verder gebruik.

5. Bakplaat bekleden

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bakplaat bekleden
Krult het bakpapier op en wil je dat het netjes op de plaat blijft liggen? 'Plak' het bakpapier dan op de bakplaat vast door een klein schepje van het eiwit mengsel tussen de bakplaat en het papier te scheppen.

6. Spookjes vormen

Schep met een spatel of lepel het eiwit in de spuitzak. Spuit een hoopje eiwit van ongeveer 5 centimeter hoog en 4 centimeter breed op de bakplaat - houd daarbij de spuitzak loodrecht boven de bakplaat zodat de hoopjes netjes vanuit het midden omhoog, opgebouwd worden. Spookjes vormen

7. Spookjes bakken

Schuif de bakplaat in het midden van de oven. Bak de eiwit spookjes in ongeveer 2 uur gaar. Zet de oven uit en laat de meringues nog een uur afkoelen. Spookjes bakken

8. Gezichtjes maken

Teken met de chocoladestift gezichtjes op de meringues. En... klaar is je leuke Halloween traktatie! Gezichtjes maken
Bewaar de meringue spookjes in een luchtdichte trommel. Je kunt de Halloween traktatie maximaal twee dagen van tevoren bereiden.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!