Verwarm de oven alvast voor op 100 graden.
1. Ontvetten van kom en gardes
Snijd een citroen door de helft. Ontvet met een halve citroen de beslagkom en de gardes.
2. Eieren splitsen
Splits -voorzichtig- de eieren. Alleen het eiwit wordt verder gebruikt.
Er mag geen enkel spoortje van het eigeel (de dooier) in het eiwit achterblijven!
3. Eiwit stijf kloppen
Klop vervolgens met de mixer het eiwit stijf. Als het eiwit in volume is verdubbeld en er slappe pieken ontstaan, dan kun je de basterdsuiker toevoegen. Doe dit lepel voor lepel, zodat de suiker en het eiwit zich goed vermengen.
5. Bakplaat bekleden
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Krult het bakpapier op en wil je dat het netjes op de plaat blijft liggen? 'Plak' het bakpapier dan op de bakplaat vast door een klein schepje van het eiwit mengsel tussen de bakplaat en het papier te scheppen.
6. Spookjes vormen
Schep met een spatel of lepel het eiwit in de spuitzak. Spuit een hoopje eiwit van ongeveer 5 centimeter hoog en 4 centimeter breed op de bakplaat - houd daarbij de spuitzak loodrecht boven de bakplaat zodat de hoopjes netjes vanuit het midden omhoog, opgebouwd worden.
7. Spookjes bakken
Schuif de bakplaat in het midden van de oven. Bak de eiwit spookjes in ongeveer 2 uur gaar. Zet de oven uit en laat de meringues nog een uur afkoelen.
8. Gezichtjes maken
Teken met de chocoladestift gezichtjes op de meringues. En... klaar is je leuke Halloween traktatie!
Bewaar de meringue spookjes in een luchtdichte trommel. Je kunt de Halloween traktatie maximaal twee dagen van tevoren bereiden.