Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Koopmans

Koopmans
Heeft 19 instructies gemaakt

Hoe kun je lekkere pannenkoeken bakken?

Omschrijving

Met hartige pannenkoeken kun je een feestelijke hoofdmaaltijd maken, met zoete een heerlijk nagerecht. Het filmpje laat zien dat het bakken van pannenkoeken niet moeilijk is.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • 1 pak Koopmans pannenkoekenmix speciaal
  • 8 dl melk
  • zonnebloemolie of boter
  • 2 eieren
  • platte deksel of pannenkoekenmes
  • pan met water
  • 2 platte borden

1. Het beslag maken

Doe de mix in een beslagkom en voeg de helft van de melk toe. Mix dit met de mixer tot een mooi glad geheel. Roer de eieren er stuk voor stuk door en voeg beetje voor beetje de rest van de melk toe. Blijf mixen tot het beslag mooi glad is, zonder klontjes.
Veganisten kunnen de eieren vervangen door kikkererwtenmeel en de melk door water of sojamelk.
Let goed op dat er geen klontjes meer in het beslag zitten!

2. De pan en de olie verwarmen

Laat de pan voorverwarmen en verhit daarna wat olie of een klontje boter in de pan. Gebruik je een koekenpan met een anti-aanbaklaag dan heb je bij het bakken minder vet nodig.
Als je in zonnebloemolie bakt, dan worden de pannenkoeken mooi goudbruin.

3. Het beslag toevoegen

Schep met een soeplepel wat beslag in de pan. Beweeg de pan voorzichtig heen en weer zodat het beslag gelijkmatig uitvloeit over de bodem. Bak de pannenkoeken op een matig heet vuur. Bak je in boter zet dan de warmtebron iets lager.
Strooi voordat je het beslag erin schept wat sesamzaad of maanzaad in de pan voor een extra lekker smaakje.

4. Wanneer kun je de pannenkoek omdraaien?

Als de randen van de pannenkoek lichtbruin van kleur zijn en de bovenkant droog is, kun je de pannenkoek omdraaien.

5. Het omdraaien van de pannenkoek

Gebruik hiervoor een pannenkoekenmes of een platte deksel.
Houd met één hand het deksel ondersteboven vast en pak met de andere hand de pan van het vuur. Laat de pannenkoek uit de pan op het deksel glijden. Zet de pan weer op het vuur en stort de pannenkoek van het deksel, met de ongebakken kant onder, terug in de pan.
Strooi wat suiker op de pannenkoek voordat je hem omdraait en je krijgt een zoete pannenkoek met een heerlijk knapperig korstje aan één kant.

6. De pannenkoeken warm houden

Leg een bord op een pan met zachtjes kokend water. Leg hierop de bereide pannenkoeken en dek deze af met een bord. Ook kun je de pannenkoeken warm houden op een bord in een matig hete oven.
Laat de pannenkoeken niet te lang in de oven staan, ze kunnen dan uitdrogen en taai worden!

7. Spek-kaas pannenkoeken bakken

Verhit wat boter in de hete pan. Doe een paar plakjes spek erbij en laat die even uitbakken. Leg wat plakjes kaas op het spek en giet direkt het beslag erover.

8. Pannenkoeken met aardbeien en slagroom

De aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en goed laten uitlekken. De slagroom met wat suiker stijfkloppen. De aardbeien halveren en voorzichtig door de slagroom scheppen. Op elke pannenkoek wat van het slagroom-aardbeienmengsel scheppen en de pannenkoek dubbelvouwen.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!