Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 406 instructies gemaakt

Hoe moet je taarten bakken van biscuitdeeg, vullen en met marsepein versieren?

Omschrijving

Deze kookvideo toont hoe je een taart van biscuitdeeg kunt bakken en daarna vullen en versieren met marsepein. In de handleiding onder de instructievideo kun je het recept en de ingrediënten nog eens rustig nalezen.
Met de stapsgewijze instructie zul je zien dat een biscuittaart bakken en deze daarna decoreren, helemaal zo moeilijk nog niet is! Veel bakplezier.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
 • 250 gr biscuitmix
 • 4 grote eieren op kamertemperatuur
 • 210 ml water
 • mixer
 • ronde bakvorm 20 cm doorsnee
 • 400 gram roomboter
 • 250 gram poedersuiker
 • hazelnootpasta
 • gemalen bastognekoeken
 • 500 gram witte marsepein
 • kleurstoffen
 • cocktailprikkers
 • deegroller
 • fondant smoother
 • uitsteekvormpjes

1. Het biscuitdeeg maken

Doe de biscuitmix, 10 ml water en 4 eieren in een kom. Mix dit samen 10 minuten met een mixer op de hoogste stand.
Zorg ervoor dat de eieren op kamertemperatuur zijn!

2. Het bakken van de taart

Verwarm de oven voor op 145 graden. Vet de bakvorm in en verhoog zo nodig de rand met bakpapier. Doe het beslag in de bakvorm. Bak de biscuittaart 10 minuten op 145 graden, daarna 10 minuten op 170 graden en tenslotte nog 10 minuten op 185 graden.

3. Het afkoelen van de taart

Laat de biscuittaart 5 tot 10 minuten in de vorm afkoelen. Stort de taart op een bakrooster waarbij de onderkant de bovenkant wordt. De taart hierna een paar uur verder laten afkoelen. Het afkoelen van de taart

4. De botercrème maken

Mix 150 gr ongezouten roomboter, 150 gr poedersuiker en hazelnootpasta met een mixer 10 min samen in een kom. De botercrème wordt gebruikt om de taart mooi glad mee af te smeren.
Heb je geen poedersuiker in huis? Je kunt ook zelf poedersuiker maken op basis van kristalsuiker.

5. De vulling maken

Maak een tweede hoeveelheid botercrème van 100 gr poedersuiker, 250 gr roomboter en 200 ml water. Meng de crème met gemalen bastognekoeken.

6. Het vullen van de taart

Smeer een brede streep botercrème op de zijkant van de taart en zet hier met een mes 3 verticale streepjes in. Snijd de taart 3 x horizontaal door in 4 lagen. Besprenkel iedere laag met citroen-suikerwater. Besmeer de lagen taart met wat jam en daarop een laag vulling. De taart weer stapelen met de streepjes in de botercrème op elkaar. Bestrijk de zijkanten en de bovenkant van de taart glad met botercrème.
Bekijk deze instructie om te leren hoe je taarten horizontaal kunt doorsnijden om ze te vullen.

7. De marsepein kleuren met kleurstof

Prik een schoon cocktailprikkertje in kleurstof en dip hiermee op de marsepein. Je brengt zo wat druppels kleurstof aan op de marsepein, dit ga je vervolgens mengen. Kneed de marsepein stevig door elkaar zodat de kleurstof goed wordt opgenomen en zich gelijkmatig verdeeld tot een mooie, egale kleur. Rol de marsepein op een met poedersuiker bestrooid stuk plastic of glazen plaat uit tot een dunne plak. De marsepein kleuren met kleurstof
Denk erom dat de gekleurde marsepein vlekken kan geven op je aanrechtblad!

8. De taart met marsepein bekleden

Drapeer de marsepein over de taart en maak met een 'fondant smoother' de bovenkant glad. Strijk daarna de zijkanten van de taart met de hand van boven naar beneden glad. Gebruik vervolgens nogmaals de smoother voor een extra mooi afgewerkt resultaat. Snijd tenslotte de overtollige marsepein aan de onderkant van de taart weg. De taart met marsepein bekleden

9. Het decoreren van de taart met marsepein

Maak met behulp van de kleurstoffen meerdere kleurtjes marsepein. Steek met vormpjes verschillende figuren uit de marsepein en decoreer hiermee de taart. Klaar is je gevulde biscuittaart. Eet smakelijk.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!